Camp the Night: kamperen nieuwe stijl

Slapen op een dakterras onder de Amsterdamse sterrenhemel, je tanden poetsen in de kleedkamers van het Olympisch Stadion, drijven tussen je medekampeerders in Amsterdam Noord: bleef het tijdens Camp the Night. Het nieuwe kampeerplatform Campspace.com tovert in de nacht van 12 op 13 augustus pop-up campings tevoorschijn op onverwachte plekken in de hoofdstad.

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar: ‘Kamperen is zo veel meer dan aangeharkte, rechthoekige strookjes gras, toiletgebouwen en animatieteams. Wij van Campspace.com willen laten zien dat je overal je matje kunt uitrollen: in Nederland bijvoorbeeld op een dakterras in het Amsterdamse centrum, of in de heuvelige achtertuin van iemand uit Valkenburg.’

Een kamer of huisje is voor reizigers overal ter wereld online steeds makkelijker te vinden. Voor kampeerplekken zijn reizigers vaak nog aangewezen op het bestaande aanbod van officiële campings. Campspace.com wil hier verandering in brengen en koppelt kampeergangers aan mensen die hun achtertuin, dakterras, oprit of privé-strand willen verhuren. Met Camp the Night viert het jonge bedrijf het allereerste ‘kampeerseizoen 2.0’.

Kartonnen tent met uitzicht over Amsterdam

Op dakterras NEST, boven Hotel Casa Amsterdam, wordt er gekampeerd in de volledig verzorgde tenten van KarTent. Naast het uitzicht genieten de deelnemers van een gezamenlijk diner en livemuziek. ’s Morgens worden de kampeergangers wakker gemaakt met een ontbijt op (lucht)bed en kunnen de liefhebbers een yogales volgen.

Slapen en zweten in het Olympisch Stadion

In het Olympisch Stadion komen ontspanning en activiteit samen. Gasten van deze bijzondere camping kunnen hun tent opzetten op de historische sportgrond en onder leiding van SQM2 (verzorgt o.a. sporttrainingen voor personeel van Telfort, Vice, ING en de Gemeente Amsterdam) zijn door het hele stadion stevige work-outs te volgen.

Drijven in Noord

Naast het Olympisch Stadion en NEST, is er tijdens Camp the Night ook een pop-up camping op de drijvende tuinen in De Ceuvel. Op de begroeide, milieuvriendelijke vlotten staan er volledig verzorgde tenten klaar voor de kampeerders. Op deze creatieve broedplaats in Amsterdam Noord wordt het avondeten en ontbijt verzorgd door Café De Ceuvel, het meest duurzame café op aarde. In de avond genieten de kampeergangers van een intiem concert.

Artistiek kamperen op het Science Park

De tijdelijke kampeer-kunstwerken van Urban Campsite Amsterdam sluiten ook aan bij Camp the Night. Hier overnacht je in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Alle kunstobjecten zijn voorzien van een comfortabel matras. Glamping en kunst komen hier samen. De kampeerder krijgen hier een gezamenlijke barbecue of kunnen pizza’s bakken in de speciale pizza oven. De volgende ochtend is er ook hier een gezamenlijk ontbijt.

Bemachtig een plek bij Camp the Night

Via www.campthenight.com kun je een kampeerplek boeken bij één van onze pop-up campings. De prijs (o.b.v. 2 personen veelal inclusief tent, diner, ontbijt en activiteit) van een plek varieert tussen de 37 en 150 euro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *