Croqqer krijgt erkenning als Best for the World

Vandaag zijn de jaarlijkse Best for the World lijsten bekendgemaakt door B the Change Media. Op deze lijsten krijgen B Corps die exceptioneel scoren op verschillende impact-gebieden erkenning voor hun harde werken. Dit jaar staan maar liefst 21 Nederlandse bedrijven op één of meerdere lijsten, waaronder Croqqer.

 

  • Best for Community: Fairphone, Dopper, De Krat, Croqqer, Bluerise, Beebox, Willem & Drees, WebChair, Peer Administratie en Nudge.
  • Best for Environment: Climate Neutral Group, Mud Jeans en Thermaflex.
  • Best for Workers: Alfa Accountants, Bruggink & van der Velden Advocaten & Belastingadviseurs en dutch.
  • Best for Customers: MadeBlue, Ivy Kickstarter en Generous Minds.
  • Best for the World (overall): PYMWYMIC, Nudge, WakaWaka, MadeBlue, Ivy Kickstarter en Generous Minds.

De Best for the World lijsten worden jaarlijks gepubliceerd en bevatten de B Corps met een top 10% score op de verschillende gebieden in het B Impact Assessment. Deze bedrijven hebben dus aangetoond dat zij een buitengewoon positieve impact maken op de wereld.

“Het verbinden van buurtgenoten zit in de genen van Croqqer. Dankzij onze buurtgenoten scoort Croqqer in de top 10% van ‘Best for Community’ wat ons met grote trots vervuld” zegt Rob van de Star, founder van Croqqer.

In 2016 hebben wereldwijd in totaal 515 B Corps een Best for the World vermelding ontvangen, een selectie van alle 1800 gecertificeerde B Corps uit 120 industrieën en 42 landen. De complete lijsten zijn te vinden via www.best.bthechange.com.

Over B Corp

B Corp is een wereldwijde community van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact nastreven. B Corps vormen een krachtig ecosysteem van leiders die elkaar inspireren, verder helpen en business gunnen. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1800 gecertificeerde B Corps. In Nederland bestaat de community onder andere uit Triodos Bank, Dopper, Tony’s Chocolonely, Peerby, Fairphone en Croqqer. Bedrijven kunnen B Corp worden door het B Impact Assessment te maken en een minimale score van 80 te punten te behalen, waarna dit assessment wordt gevalideerd door B Lab, de non-profit achter B Corp.

Over Croqqer

Croqqer is een deelplatform dat buurtgenoten verbindt om meer leefplezier te krijgen. Hoe werkt Croqqer? Een oproep kan gratis op www.Croqqer.nl worden geplaatst. De plaatser bepaalt wat hij of zij voor de klus over heeft: ruil (ik doe de heg/jij bakt een taart), betaald of op zoek naar een vrijwilliger. Croqqers uit de buurt reageren en de plaatser kiest op basis van eerdere beoordelingen zijn of haar Croqqer en maakt een afspraak. Croqqer is actief in Nederland, België en Italië.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *