Goedkoper parkeren in Utrecht met ParkU Nieuwe parkeerapp bespaart geld én tijd

Utrecht, 28 januari 2016: Vandaag lanceert parkeerplatform ParkU zijn diensten in Utrecht. Mensen die met de auto naar de Domstad komen en op zoek zijn naar een parkeerplek voor enkele uren, dagen of zelfs maanden, kunnen via de ParkU-app gebruikmaken van premium parkeerplekken in de stad. Het platform onderscheidt zich door de speciale technologie waarmee gebruikers toegang krijgen met hun smartphone tot parkeerlocaties achter slagbomen of hekken en – in ruim 80 procent van de gevallen – profiteren van lagere parkeertarieven.

In Utrecht kunnen automobilisten al gebruikmaken van parkeerplekken in hartje centrum, bij het Spoorwegmuseum en naast stadion Galgenwaard. Ook zijn er locaties te boeken in Tuindorp en Wittevrouwen. Adriaan Mensink, CEO bij ParkU: “Utrecht heeft een oud centrum dat erom bekend staat niet gebouwd te zijn voor het aantal auto´s dat tegenwoordig over de grachten rijdt, op zoek naar een parkeerplek. Het is lastig om een plekje te vinden en als dat wel lukt, is het een dure. Met ParkU wordt parkeren een stuk makkelijker én goedkoper. Het scheelt de automobilist niet alleen tijd en geld, maar ParkU is ook nog eens milieuvriendelijk omdat de app in samenwerking met het navigatiesysteem van de smartphone je direct naar de geboekte parkeerplaats leidt.”

Eenvoud ParkU zorgt voor een hogere bezettingsgraad van parkeerplekken door vraag en aanbod samen te brengen op een digitale marktplaats. Hier bieden bedrijven, parkeergarages en particulieren hun ongebruikte parkeerplaatsen aan via het platform. “Zo optimaliseren deze partijen het gebruik van hun parkeercapaciteit en brengen zij hun vaste kosten voor de eigen parkeerplek naar beneden. Automobilisten boeken de parkeerplaats online, real-time via de app of reserveren deze van tevoren. Uiteindelijk werkt het hetzelfde als in een garage, maar nu is het mogelijk om je plekje van tevoren te reserveren en zo dicht mogelijk bij je eindbestemming te parkeren. We zijn inmiddels enkele maanden actief in Amsterdam en zien daar een explosieve groei aan registraties. Zo´n 20 procent stijging per maand”, zegt Mensink.

Veiligheid ParkU maakt het als eerste in haar branche mogelijk voor automobilisten om toegang te krijgen tot garages en particuliere parkeerplaatsen via de mobiele telefoon. Geregistreerde gebruikers met een actieve boeking krijgen toegang door een QR-code te scannen bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. “Hiermee zorgen we ervoor dat parkeren in steden gemakkelijk, veilig en goedkoop wordt”, aldus Mensink.

Over ParkU
ParkU is het snelst groeiende parkeerplatform in Centraal-Europa dat streeft naar efficiënter gebruik van beschikbare parkeerruimte door eigenaren en potentiële gebruikers van parkeerplaatsen samen te brengen op een digitale marktplaats. Met onze hulp vinden automobilisten gunstig gelegen parkeerplekken in steden, op evenement locaties, en zelfs in de buurt van vliegvelden. Op dit moment bemiddelt ParkU 5,000 parkeerplekken in meer dan 15 steden. Deze plekken zijn eigendom van parkeergarages, bedrijven, winkels, hotels en particulieren die geen gebruik maken van hun plek. Zij verhuren deze parkeerplaatsen omdat ze anders leeg staan.

In 75% van de gevallen in Amsterdam is ParkU ook goedkoper dan de normale parkeerplaatsen. Gebruikers kunnen de beschikbare parkeerplek op uur, dag, week, of maandbasis huren, zonder cash betalen, en de app kan je rechtstreeks naar de parkeerplek navigeren.

Dankzij de ParkU SESAM technologie kunnen de gebruikers slagbomen en hekken openen met de smartphone om bij de geboekte plek te komen.

ParkU is beschikbaar via de website en de app (voor Android en iOS), en te gebruiken in Nederland, Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *