Investeerders trekken Drentse startup Storage Share razendsnel naar Londen

LONDEN – Een maand na de succesvolle lancering in Nederland heeft de Drentse startup Storage Share haar vleugels al uitgeslagen naar Engeland. Oprichters Julian Doorten en Niels van Eck hebben inmiddels naast Amsterdam ook een kantoor in Londen.

Storage Share is het onlangs door Julian Doorten (27, Tiendeveen) en Niels van Eck (27, Pesse) geïntroduceerde concept dat op innovatieve wijze aanbieders van leegstaande ruimtes in contact brengt met mensen die opslagruimte zoeken. Al voor de lancering wisten zij de interesse te wekken van Pi Labs, een grote Engelse technologische vastgoedinvesteerder. Samen met drie Engelse bedrijven zijn de jonge ondernemers geselecteerd voor een zogeheten acceleratorprogramma.

Uitrol in Engeland
Pi Labs investeert in Storage Share en biedt Doorten en Van Eck een intensief trainingsprogramma. De ondernemers werken de komende maanden vanuit Londen aan de uitbouw van hun onderneming. “We krijgen niet alleen workshops en trainingen, maar worden ook geïntroduceerd in de top van de Londense vastgoedmarkt”, vertelt Julian Doorten. “Ook in Nederland spreken we met vastgoedmaatschappijen. We merken dat het trajecten zijn die een lange aanloop kennen. Juist door nu al om tafel te gaan met vastgoedpartijen hier in Londen kunnen we Storage Share in 2018 in Engeland snel uitrollen.”

Toevoeging commercieel aanbod
Aanvankelijk mikte Storage Share zich op particulieren die hun leegstaande garages, bergingen en zolders willen aanbieden voor opslag. Al snel bleek dat ook eigenaren van leegstaande kantoren geïnteresseerd zijn. “Al in onze opstartfase werden we benaderd door een institutionele vastgoedpartij uit Amsterdam voor de verhuur van commerciële ruimtes. Momenteel verhuren we voor twee vastgoedfondsen leegstaande kantoren in Almere en Weesp als opslagruimte”, vertelt Julian Doorten. “Met een groot aantal partijen zijn we in een vergevorderd stadium om vergelijkbare samenwerkingen op te zetten.”

“Ik denk dat juist deze ontwikkeling in het aanbod ervoor heeft gezorgd dat Pi Labs ons heeft gekozen als één van de vier Europese partijen voor hun jaarlijkse acceleratorprogramma”, vult Niels van Eck aan. “We pakken de leegstand op de kantorenmarkt succesvol aan.”

Snelle groei Nederland
Ondanks het vertrek van de eigenaren van Storage Share naar Londen gaan de ontwikkelingen in Nederland gewoon door. Doorten: “Door een recente uitbreiding van het team kunnen we het in Nederland prima aan. Als we in het huidige tempo doorgroeien, zal ons team ook snel moeten groeien. Mooi toch?”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *