Lancering parkeerapp ParkU in Utrecht

Deze week wordt de parkeerapp ParkU n Utrecht gelanceerd. Met behulp van de app kunnen automobilisten met hun smartphone toegang krijgen tot parkeerlocaties van bedrijven en particulieren.

In Utrecht kunnen automobilisten al gebruikmaken van parkeerplekken bij het Spoorwegmuseum en naast stadion Galgenwaard. Ook zijn er locaties te boeken in Tuindorp en Wittevrouwen.

ParkU brengt vraag en aanbod samen op een digitale marktplaats. Hier bieden bedrijven, parkeergarages en particulieren hun ongebruikte parkeerplaatsen aan via het platform. Gebruikers van de app kunnen toegang krijgen tot parkeerplaatsen van bedrijven door een QR-code te scannen bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. Gebruikers kunnen de beschikbare parkeerplek per uur, dag, week of maand huren, zonder cash betalen, en de app kan de automobilist rechtstreeks naar de parkeerplek navigeren.

ParkU is al actief in Amsterdam en daar is volgens het bedrijf sprake van een ‘explosieve groei’ aan registraties, zo’n 20 procent stijging per maand. In 75 procent van de gevallen in Amsterdam is ParkU ook goedkoper dan de normale parkeerplaatsen, aldus het bedrijf. Het van oorsprong Duitse bedrijf is inmiddels actief in in 15 Europese steden waar het bemiddelt bij 50000 parkeerplekken. (deStadUtrecht.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *