Campspace

Campspace is ontstaan toe Alexander (founder) met zijn vriendin in een camper door Nieuw Zeeland aan het rijden was. Ze waren de massa campings met animatieteams meer dan zat en besloten bij een lokaal stel aan te bellen om te vragen of ze in de achtertuin mochten kamperen. Beth en Jack, de Nieuw Zeelandse locals, vonden dit een geweldig idee. Ze hielpen Alexander en zijn vriendin om de camper zo te positioneren dat ze optimaal konden genieten van de zonsondergang.

Zo is het idee van Campspace geboren. Alexander keerde terug naar Nederland en nam contact op met Jeroen en Merijn (co-founders). Met z’n drieën zijn ze Campspace.com gestart. Hugo is aangesteld als operationeel directeur. Tijdens de bouw van het platform is Hugo met een team met buitenlandse studenten uit Leiden, kampeerplekken gaan werven over de hele wereld. Zonder aanbod zou Campspace immers niets meer zijn dan een lege winkel.

25 mei 2017 is Campspace.com met een eerste versie live gegaan. Campspace wil een platform zijn voor unieke kampeerplekken, dus waarom ze dan niet zelf creëren? Daarom is Camp the Night Amsterdam georganiseerd. Een éénnachts kampeerevenement in de hoofdstad. Op onverwachtse plekken konden de deelnemers kamperen. In het Olympisch Stadion, op een rooftop, op een drijvende tuin en in (kampeer)kunstwerken.

Campspace wil een nieuwe stijl van kamperen introduceren. Vanaf nu is elke achtertuin, rooftop, jungle, stadion, museum, strand, berg, oprit een kampeerplek. Ga jij ook mee op avontuur?

Profiel status:

Invoer datum: 31 augustus 2017

99% compleet
2017

opgericht in

20

land actief

4

aantal medewerkers

1000+

aantal gebruikers

Missie

We connect people who want to see the world with people who are willing to share their world.

Visie

Camp the world.

Waarden

Samen

Voor iedereen

Buiten

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie

 • Funding

  Eigen geld

 • Verzekering

  Nee

Founders

Alexander van Nimwegen

Co-founder

Geboortedatum: 23-12-1983
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingNee

Alexander is een ondernemer pur sang. Naast Goeiemode.nl, foodtruckfestival Rrrollend en De Buurt Leiden is Alexander bij diverse horeca-ondernemingen betrokken. Je kan hem gerust de godfather van het idee Campspace noemen.

Jeroen Wielaard

Co-founder

Geboortedatum: 13-6-1978
Niveau hoogst genoten opleiding: Middelbare school
Eerste onderneming: Nee

Jeroen is ook een ondernemer in hart en nieren. Samen met Merijn is hij 10 jaar geleden het succesvolle reclamekantoor Just begonnen.

Merijn Straathof

Co-founder

Geboortedatum: 26-6-1987
Niveau hoogst genoten opleiding: Middelbare school
Eerste ondernemingNee

Merijn is samen met Jeroen 10 jaar geleden het succesvolle reclamekantoor Just gestart. Merijn is de godmother van het idee Campspace. Zonder zijn creativiteit was Campspace.com nooit geworden wat het is.

MT

Hugo van Donselaar

Operationeel directeur

Geboortedatum: 5-8-1990
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO

Hugo heeft Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd. Na zijn afstuderen bij de sponsorafdeling van de Rabobank is hij direct aan de slag gegaan als de kartrekker van Campspace.com.