Goboony

Op 17 november 2011 kruisten de wegen van twee Nederlanders, Foppe en Mark, elkaar aan de voet van de Mount Fox Glacier in Nieuw Zeeland. Foppe was met zijn gezin naar het Noorden aan het trekken en Mark ging met zijn gezin zuidwaarts. Na een halve dag koffiedrinken en tips uitwisselen was het voor ieder tijd om verder op avontuur te gaan.

In Nieuw Zeeland is de verslaving aan de vrijheid van de camper begonnen. Hierna hebben we vele camperreizen gemaakt en nu gunnen we iedereen deze ervaring. We zijn gestart in Nederland met een focus op het ‘verhuren aan de buren’, maar ook op eventuele verhuur aan buitenlanders die graag naar Nederland komen om hier rond te trekken. Inmiddels is Goboony al beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland en verschillende Europese landen. Hoe gaaf is het om aan de andere kant van de wereld een camper te huren en op ontdekking te gaan? Dat is pas echt avontuur!

Profiel status:

Invoer datum: 8 april 2016

100% compleet
2015

opgericht in

4

land actief

15

aantal medewerkers

18000

aantal gebruikers

Missie

Met Goboony kan iedereen makkelijk, vertrouwd en betaalbaar de wereld gaan verkennen met een camper.

Tegelijkertijd willen we de verhuurder zoveel mogelijk ontlasten.

Visie

De vrijheid van reizen, de vrijheid van een camper voor iedereen… Goboony wil dan ook verhuurders en reizigers samenbrengen op één platform.

Waarden

Betrouwbaar

Makkelijk

Veilig

 • Opgericht in

  2015

 • Sector

  Spullen

 • Aantal medewerkers

  15

 • Hoofdkantoor

  Tirionlaan 1
  3528 Utrecht
  Nederland

 • Groeipartners

  Accelerator

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie

 • Funding

  Eigen geld
  Informal investors

 • Verzekering

  Nee

Founders

Mark de Vos

Co-founder

Geboortedatum: 12-05-1972
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Dankzij Mark is het allemaal begonnen. Hij is vol passie over campers, heeft er zelf 2. De verhuur van zijn eigen campers bracht hem op het idee om er een platform voor op te richten. Mark heeft het unieke vermogen om mensen mee te nemen in zijn enthousiasme.

Liefst trekt Mark er met zijn gezin op uit in z’n camper. Enjoying life and the freedom! En omdat je een online bedrijf eigenlijk overal kunt runnen werkt Mark zomers vanuit zijn camper.

Foppe Mijnlieff

Co-founder

Geboortedatum: 10-7-1974
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Ja

Mede oprichter van Goboony. Bedenkt de dingen die gedaan moeten worden, en zorgt er vervolgens voor dat ze ook gedaan worden. He is our man that gets the shit done.

Door zijn vrienden wordt hij ook wel de “vakantie-man” genoemd. Past dus goed bij Goboony! Foppe is dan ook regelmatig op pad en combineert vakanties vaak met een sportieve outdoors uitdaging. Zo gaat hij graag zeilen met zijn gezin (da’s net een camper, maar dan met een zeil op het dak), tour-skien en fietsen met zijn maten in de bergen.