Apparatuur-deelplatform Gearbooker behaalt mijlpaal: € 1 miljoen aan gear.

Recent gelanceerd deelplatform Gearbooker, waarop creatieven onderling hun apparatuur kunnen verhuren, bereikt een nieuwe mijpaal. De site heeft sinds vandaag ruim 1 miljoen aan beschikbare apparatuur.

Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, dj-tools, beamers en audio-recorders. Vaak prijzige en gewilde apparaten die bij veel eigenaren een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. “Wat tot nu toe miste was een gemakkelijke mogelijkheid om er op die momenten ook geld mee te verdienen. Die mogelijkheid bieden we sinds kort met ons platform www.gearbooker.com. Hier kun je als consument of creatieve ondernemer je apparatuur aanbieden op momenten waarop je er geen gebruik van maakt”, vertelt initiatiefnemer Jonathan Stranders. Het platform is in razend tempo gegroeid naar 500 gebruikers.

Deeleconomie

De laatste jaren is er een flinke opkomst aan nieuwe initiatieven binnen de deeleconomie. Platforms als Airbnb (appartementen), Snappcar (auto’s) en Peerby (huishoudelijke spullen) genieten inmiddels flinke populariteit. Wat nog ontbrak: een platform waarop creatieven onderling hun apparatuur kunnen verhuren. Uiteraard het liefst met een passende verzekering. “Op Gearbooker wordt nu voor ruim 1 miljoen euro aan apparatuur aangeboden, voor ieder wat wils dus”, aldus Stranders.

Voordelen 

Verhuurders verdienen er zo een leuk zakcentje bij. Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Zo kun je gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn, terwijl daar ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig is. “Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is om apparatuur via Gearbooker te huren. Verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen.” Daarnaast wijst Stranders op het sociale aspect. De interactie met andere creatieven zorgt voor een groter netwerk.

Alle items verzekerd

Wat voor zowel verhuurder als huurder een groot voordeel is: alle huurtransacties zijn netjes verzekerd. Naast de opties die Gearbooker heeft ingebouwd voor het vergroten van het onderlinge vertrouwen (denk bijvoorbeeld aan een reviewsysteem en identiteitscontrole van de gebruikers) is het dus prettig om te weten dat een eventuele schade goed zal worden opgelost. Stranders meldt nog: “Op onze site www.gearbooker.com is een rekentool ingebouwd waarmee gebruikers zelf kunnen zien wat ze met het verhuren van hun spullen kunnen verdienen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *