Bed&Wheels breidt uit in Europa

De kampeerwereld in Nederland groeit en het online platform Bed&Wheels groeit mee. Steeds meer mensen kiezen voor de ultieme vrijheid van kamperen in de natuur en trekken eropuit met een mobiel huis op wielen. Vooral mensen die wonen en leven in de stad, hebben steeds vaker de behoefte om het buitenleven te ervaren.

Camper of caravan huren

Ons land telt zo’n 100.000 campers en meer dan 450.000 caravans. Het merendeel van deze kampeermiddelen staat vaker in de stalling dan op een camping. Het online platform Bed&Wheels speelt daar handig op in en biedt eigenaren van een camper, caravan of vouwwagen de mogelijkheid om hun kampeermiddel te verhuren via www.bedandwheels.com. Een win/win-situatie waarbij de verhuurder iets extra’s verdient in de tijd dat zijn kampeermiddel normaal gesproken stilstaat en huurders de vrijheid van kamperen kunnen ervaren, zonder meteen een kampeermiddel aan te hoeven schaffen. “We hebben onze camper al een paar keer verhuurd en hebben onze basiskosten nu al terug verdiend, zoals stalling, belasting en afschrijving. En we hebben zelfs nog wat overgehouden!”, aldus een enthousiaste verhuurder, die eerst sceptisch was. “Het is een grote stap om je persoonlijke bezit mee te geven aan een onbekende, maar wij hebben er absoluut geen spijt van. Integendeel.”

Kamperen in Portugal

Speciaal voor mensen die graag het ongerepte Portugal willen ontdekken, is Bed&Wheels een samenwerking aangegaan met een lokale partner. Zes campers van dit betrouwbare verhuurbedrijf in Portugal zijn opgenomen in het aanbod op de website van Bed&Wheels. Een ideale oplossing voor kampeerders die het niet prettig vinden om honderden kilometers met een camper of caravan achter de auto rijden. De reis verloopt daardoor sneller, soepeler en goedkoper, door minder brandstof- en tolkosten.

Stallen in Frankrijk

Voor kampeerliefhebbers die graag in Frankrijk genieten is Bed&Wheels een samenwerking aangegaan met een lokale partner van caravanstallingen in Bordeaux en Valence. Caravaneigenaren kunnen hier hun kampeermiddel stallen en hun mobiele huis op wielen direct vanuit de stalling verhuren. Voor een schappelijk tarief wordt verder alles uit handen genomen. Deze kampeermiddelen in Frankrijk zijn gewoon te vinden tussen het complete aanbod van Bed&Wheels.

Het ultieme vrijheidsgevoel

Volgens Erik van Buuren, eigenaar en oprichter van Bed&Wheels, is vooral het vrijheidsgevoel hetgeen de groeiende aantal kampeerliefhebbers aanspreekt. “We merken dat de vrijheid die het geeft om je eigen ‘huis’ mee te nemen en te staan waar je maar wilt, steeds meer mensen aanspreekt. Ook neemt de behoefte toe om meer tijd in de natuur door te brengen.” Het huren van een kampeermiddel is volgens Van Buuren steeds populairder, omdat het laagdrempelig is en een stuk goedkoper dan het aanschaffen en onderhouden van een eigen kampeermiddel. “En omdat we er steeds meer aan gewend raken om onze spullen te delen met anderen. Kijk maar naar Airbnb.” Tot slot voegt Van Buuren, zelf fanatiek reiziger en kampeerder, eraan toe dat verhuurders er ook plezier in hebben om anderen te zien genieten hun kampeermiddel. “Het is natuurlijk lekker bijverdienen, maar verhuurders hebben er ook lol in.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *