goboony

Nederlandse deeleconomie Start-up trekt Engeland in met de deel-camper

Het internationaal opererende camper-deelplatform Goboony, gaat op 18 april officieel live in Engeland. Precies twee jaar na de lancering in Nederland, ziet hey bedrijf volop groeikansen in de omringende landen en dat werpt nu zijn vruchten af.

In de afgelopen maanden hebben vele particuliere eigenaren Goboony gevonden, om hun camper te delen met anderen. Het blijkt dat Engelsen, net als Nederlanders, Belgen en Italianen, hun camper graag beschikbaar stellen aan andere camperliefhebbers, om zo hun vaste kosten te dekken of zelfs te verdienen met hun camper.

In Engeland was er nog geen deel-platform waarop particulieren hun camper zelf te huur konden aanbieden, terwijl Engeland toch echt een groot camper land is. De vele nationale parken en diverse landschappen die er door heel het land te vinden zijn, maken Engeland een populaire camperbestemming. Mark de Vos, Co-founder van Goboony licht de keuze om uit te breiden naar Engeland toe: “Er rijden in Engeland 220.000 campers, dat is ruim twee keer zoveel als in Nederland. Engelsen zijn gek op kamperen, maar ook daar zijn campers duur in aanschaf en in onderhoud. Delen is dan een logische keuze. Airbnb doet het er ook erg goed. Bovendien zien we dat Nederlanders graag willen rondtrekken door Engeland. Met deze volgende stap kunnen nu campers aanbieden in de mooiste streken van Schotland, het zuiden van Engeland en zelfs op enkele, kleine eilandjes.”

Op dit moment staan er al meer dan 100 Engelse campers op Goboony. Het doel is om het aantal dit jaar nog op 500 te krijgen.

Goboony is een camperdeelplatform uit Utrecht, opgericht in 2015 door Mark de Vos en Foppe Mijnlieff. Het deelplatform is actief in 4 landen, met rond de 1000 camperadvertenties op de website. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *