Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging en MotoShare gaan samenwerken

Op 23 mei werd een nieuw motorplatform gelanceerd waar motorrijders onderling motoren kunnen huren en verhuren: MotoShare. Sinds eind 2015 is de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV) als adviseur betrokken bij de Nederlandse start-up. Vanaf vandaag gaan de KNMV en MotoShare officieel samenwerken.

De deeleconomie in Nederland is met een onstuitbare opmars bezig. Succesvolle voorbeelden als AirBnb en Snappcar laten zien dat het werkt en men elkaar kan vertrouwen. MotoShare heeft het delen geïntroduceerd in de motorwereld. In Nederland zijn er 500.000 motorliefhebbers die gemiddeld 1.5 motor bezitten. Motoren worden echter relatief weinig gebruikt. Zo is er ook een grote groep actieve motorrijders (200.000) zonder eigen motor. Daar speelt online motordeelplatform MotoShare op in.

Motoreigenaren kunnen via het platform van MotoShare een deel van de kosten dekken door hun motor te verhuren. Motorrijders zonder eigen motor kunnen via MotoShare betaalbaar veel verschillende type motoren huren direct bij de eigenaar. Zo profiteer je van een laag eigen risico en standaard 200KM vrij per dag.

Samenwerking

Patrice Assendelft, directeur KNMV: “De KNMV is er voor alle motorrijders in Nederland. Wij zien in dat dit initiatief motorrijden veel toegankelijker kan maken voor veel motorliefhebbers met of zonder eigen motor. Ook kan het een uitkomst zijn voor de jonge generatie waar het delen van bezit al meer geaccepteerd is. Daar sluiten wij ons als KNMV graag bij aan en betrekken we deze groep de komende jaren graag meer bij de KNMV”.

Jos Huisman, directeur MotoShare: ‘’Wij proberen binnen MotoShare een hechte community van motorliefhebbers te bouwen. Met slimme online oplossingen maken we onderling verhuur makkelijker en veiliger. Jij beslist wie jouw motor mag huren en wanneer. Wij maken het makkelijk met online betaling, een all-risk verzekering, achtergrond checks en een beoordelingssysteem. Samen met de KNMV gaan wij die community verder opbouwen‘’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *