Peerby

Via Peerby laat je je buren weten waar je naar op zoek bent. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de sociale contacten in de buurt en ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby werd being 2012 opgericht door ondernemers Daan Weddepohl en Eelke Boezeman. Sinds de launch in september 2012 groeit het aantal leden en Peerbydeals exponentieel. Lid worden is gratis en zo gepiept.

Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Wij geloven in “wij” en niet alleen maar “ik”. Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat “goed” is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou.

Profiel status:

Invoer datum: 3 november 2015

33% compleet

2009

opgericht in

10

landen actief

35

aantal medewerkers

200000

aantal gebruikers

Missie

Via Peerby laat je je buren weten waar je naar op zoek bent. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de sociale contacten in de buurt en is het ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Visie

Peerby maakt spullen (uit)lenen makkelijk. Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Wij geloven in “wij” en niet alleen maar “ik”. Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat “goed” is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou.

Waarden

Delen

Delen

Delen

Delen

 • Groeipartners

  Rockstart
  Techstars London

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie
  Allianties met andere bedrijven
  Marge uit verzekering

 • Funding

  Eigen geld
  Angel investors
  Venture capital
  Fondsen, namelijk DOEN

 • Verzekering

  Ja, via Centraal Beheer Achmea

Founders

Daan Weddepohl

CEO

Geboortedatum: 24 november 1983

Daan Weddepohl is een jonge internetondernemer. Hij startte verschillende bedrijven en werkte als CTO, project manager en programmeur in binnen- en buitenland. Daan ontwikkelde peerby.nl, een app en website waarmee gebruikers spullen huren van mensen in de buurt. Door mensen in contact te brengen en te laten delen probeert hij een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Hij financierde Peerby met innovatie garant van de overheid, subsidies van sociale cohesie van stichting DOEN, de duurzaamheidsaward en investering van Sanoma Ventures. Daan was finalist bij Accenture Innovation awards, Sprout Challenger award, TEDx ideas worth doing en startup van het jaar 2012. Hij is nam deel aan Rockstart. Peerby was genomineerd voor de “’Green Challenge Award’ van de Postcodeloterij. Met Peerby behaalde hij de gedeelde 2e plaats en ontving een geldbedrag van € 100.000,00. Deze werd uitgereikt in New York als onderdeel van het Clinton Global Initiative.

Daan mocht hij plaatsnemen aan de tafel van ‘De wereld draait door’. Tevens is hij columnist voor Financiële Dagblad en voor www.ikgastarten.nl van de Rabobank. Gedurende zijn presentaties spreekt hij met passie over het ondernemerschap, zijn bedrijf Peerby en zijn successen en tegenslagen.

Eelke Boezeman

CTO

Geboortedatum: 8 januari 1983

I have always hovered between the human side and the technical side of human-computer interaction. Right now, as the CTO of Peerby, I am mostly focused on the technical side of things, although in Peerby everybody tries to think along with our members.