Apparatuur-deelplatform Gearbooker start samenwerking met cameramerk Sigma

Deelplatform Gearbooker, waarop creatieven en contentmakers onderling hun apparatuur kunnen verhuren, bereikt een samenwerking met camera- en objectievenmerk Sigma. De Nederlandse importeur van Sigma verhuurt hun apparatuur via het platform nu rechtstreeks aan particulieren. De deelsite heeft inmiddels een flink aanbod beschikbaar: een kleine € 3 miljoen aan diverse type gear.
Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, deejay-tools, beamers en audioapparatuur. Vaak prijzige en gewilde apparaten die bij veel eigenaren een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. “Wat nog altijd miste, was een gemakkelijke mogelijkheid om er op die momenten ook geld mee te verdienen. Die mogelijkheid bieden we nu met ons platform www.gearbooker.com. Hier kun je als creatieve consument of ondernemer je apparatuur aanbieden op momenten waarop je er geen gebruik van maakt. Bovendien zijn alle gehuurde items automatisch verzekerd”, vertelt oprichter Jonathan Stranders. Het platform is sinds de start snel gegroeid naar zo’n 2000 gebruikers en zo’n € 3 miljoen aan apparatuurwaarde.

Logische samenwerking

De stap naar een samenwerking met apparatuurmerken is volgens Stranders een heel logische. “Voor merken biedt het platform een uitstekende kans om hun nieuwe productlanceringen rechtstreeks aan de gebruiker aan te bieden, een soort van ‘try before you buy’ concept.”. Bovendien neemt Gearbooker het grootste deel van de hele huurlogistiek uit handen van het merk. “En voor onze gebruikers is het natuurlijk geweldig dat ze laagdrempelig de nieuwste gear kunnen uitproberen.”  Er lopen momenteel gesprekken met andere geïnteresseerde merken, geeft Stranders aan.

Voordelen 

Eigenaren van apparatuur verdienen met de verhuur een leuk zakcentje bij. Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Zo kun je gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn, terwijl daar ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig is. “Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is om apparatuur via Gearbooker te huren. Verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen.” Daarnaast wijst Stranders op het sociale aspect. De interactie met andere creatieven zorgt voor een groter netwerk en mogelijk nieuwe samenwerkingen of opdrachten.

Alle items verzekerd

Wat voor zowel verhuurder als huurder een groot voordeel is: alle huurtransacties zijn netjes verzekerd. Naast de opties die Gearbooker heeft ingebouwd voor het vergroten van het onderlinge vertrouwen (denk bijvoorbeeld aan een reviewsysteem en identiteitscontrole van de gebruikers) is het dus prettig om te weten dat een eventuele schade goed zal worden opgelost. Stranders meldt nog: “Op onze site www.gearbooker.com is een rekentool ingebouwd waarmee gebruikers zelf kunnen zien wat ze met het verhuren van hun spullen kunnen verdienen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *