Croqqer Italia : een van de eerste sociale ondernemingen in Europa als ‘Sociatà Benefit’

Amsterdam,  4 april 2016 – Croqqer start met haar deelplatform in Italië als een van de eerste B Corps (Benefit Corporations) buiten de Verenigde Staten. In Rome, Milaan en in zes andere plaatsen is een fijnmazig netwerk van lokale Community Managers gebouwd en zijn de eerst duizend Italiaanse Croqqers al actief. De Nederlandse Startup wist in Nederland en België al duizenden mensen met elkaar te verbinden en verwacht in Italië verder te kunnen groeien.

In december heeft het Italiaanse parlement een wet aangenomen die het mogelijk maakt om, naast een BV of een Stichting, een Sociatà Benefit op te richten. Croqqer Italia is afgelopen vrijdag als een van de eersten in deze voor Europa nieuwe juridische entiteit gewijzigd en stelt nu in haar statuten dat, als sociale onderneming, het B Impact Assessment van het B Lab voor B Corps dwingend is voor de impact rapportage in het jaarverslag.

Rob van de Star, oprichter van Croqqer: ‘Iedereen heeft dagelijks klussen die moeten gebeuren, maar waar geen tijd of te weinig kennis voor is om het zelf te doen. Als sociale onderneming helpt Croqqer in het bij elkaar brengen van buurtgenoten die tijd en talent delen. Als vrijwilliger, via ruil of betaald: dat bepalen ze zelf. In Nederland is Croqqer gecertificeerd als B Corp en meten we onze impact: elke € kluswaarde levert een maatschappelijke waarde van 0,83 € tot 4 € op. We zijn erg verheugd met onze juridische status als Sociatà Benefit en de snelheid waarmee ons deelplatform in Italië omarmt word.’

Paolo Cesari, co-founder van Croqqer Italia: “Croqqer Italia past perfect in het plaatje van de opkomende deeleconomie. Ook als antwoord voor de miljoenen in-actieven die graag hun tijd en talent via Croqqer delen. Met Croqqer als Sociatà Benefit en als onderdeel van het wereldwijde B Corp netwerk  kunnen we de handen ineen slaan om de transitie naar de evolutie van “Business into a Force for Good” te helpen realiseren.”

Hoe werkt Croqqer?

Een oproep kan gratis op www.Croqqer.nl worden geplaatst. De plaatser bepaalt wat hij of zij voor de klus over heeft: ruil (ik doe de heg/jij bakt een taart), betaald of op zoek naar een vrijwilliger. Croqqers uit de buurt reageren en de plaatser kiest op basis van eerdere beoordelingen zijn of haar Croqqer en maakt een afspraak. Na uitvoering beoordelen plaatser en Croqqer elkaar. De Croqqer Community Managers en Persoonlijke Assistenten uit de buurt staan klaar met raad en daad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *