goboony

Ondernemerslessen van een deeleconomie ondernemer: Goboony.

Wanneer we kijken naar de snelst groeiende markten binnen de deeleconomie, of beter gezegd: de platformeconomie, dan is het goed om jezelf de vraag te stellen:

  • wat bezit ik al?
  • wat heeft hiervan (in potentie) veel waarde?
  • wat benut ik niet optimaal?

Al snel kom je dan uit bij het rijtje:

  1. je woning
  2. je (kostbare) spullen
  3. je mobiliteitsmiddelen (auto, motor en camper)
  4. je eigen geld
  5. je eigen tijd en skills

Steeds meer platformen maken het mogelijk dat individuen deze middelen met anderen ‘delen’. Bij nummer 1, 2 en 3 praten we over deeleconomie, bij 4 gaat het over crowdfunding en bij 5 gaat het om de klusjes economie, ook wel bekend als gig economy.

Aangezien gedeelde mobiliteit de toekomst is, besloot ik om in gesprek te gaan met Mark de Vos, mede-oprichter van het camperdeelplatform Goboony. Campers zijn namelijk, meer dan auto’s, items die perfect binnen de deeleconomie passen. Immers: het zijn kostbare apparaten, ze worden slechts een paar weken per jaar gebruikt en de vraag is vele malen groter dan het aanbod.

Daarnaast maken mensen er het liefst, in tegenstelling tot auto delen, enkele dagen tot weken gebruik. Iets dat het gemiddelde ‘gedoe’ voor gebruikers ook weer reduceert.

In deze video spreek ik met Mark over het verhaal achter Goboony, de uitdagingen die horen bij het opzetten van een internationaal platform, hoe een nieuw concept aanvullend kan zijn op het bestaande aanbod en hoe zij camperen voor een nieuwe (jonge) doelgroep aantrekkelijk hebben gemaakt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *