Barqo

De wereld is gevuld met boten, havens liggen vol. Maar de eigenaren kunnen hun boot niet zo vaak gebruiken als ze zouden willen. Toch betalen ze erg veel aan liggeld en onderhoud. We willen graag varen, een nieuwe plek ontdekken of er even tussen uit met vrienden en familie. Maar de aanschaf van een boot is een kostbare investering. Stel je voor dat je overal ter wereld kunt varen, nieuwe plekken ontdekken, mensen leren kennen en jouw ervaringen direct kunt delen met de mensen om wie je geeft. Wij dromen van een wereld waar iedereen zijn innerlijke kapitein kan bevrijden. Een plek waar mensen met dezelfde interesses worden samengebracht en waar we samen varen toegankelijker kunnen maken. Dit vroeg om een nieuwe plek! Een deelplatform waar booteigenaren en vaarliefhebbers worden samengebracht. Een platform waar kennis gedeeld kan worden en die je uitdaagt om de wereld te verkennen. Een platform waarmee wij zeggen: “Free Your Inner Captain!”

Profiel status:

Invoer datum: 30 november 2015

66% compleet
2014

opgericht in

1

land actief

7

aantal medewerkers

2500

aantal gebruikers

Missie

Mensen in staat stellen om overal ter wereld te kunnen varen, nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en de ervaringen direct te kunnen delen met de mensen om wie zij geven.

Visie

Onze ambitie is om het meest toegankelijke boten deelplatform van Europa te worden met een zeer gevarieerd aanbod over heel de wereld.

Waarden

Ontdekken

Toegankelijkheid

Snelheid

Plezier

Veiligheid

 • Opgericht in

  2014

 • Sector

  Spullen

 • Aantal medewerkers

  7

 • Hoofdkantoor

  Herengracht 178
  1016 BR, Amsterdam
  Nederland

 • Groeipartners

  Rockstart

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie

 • Funding

  Eigen geld
  Angel investors

 • Verzekering

  Wordt in 2016 gepresenteerd

Founders

Floris van Hoogenhuyze

Co-founder

Geboortedatum: 31-5-1988
Niveau hoogst genoten opleiding: MBO
Eerste onderneming: Nee

Ondernemer sinds 2 jaar. Hiervoor actief in de online video marketing voor vastgoed. Floris is verantwoordelijk voor de marketing – en communicatie strategie.

Thijs Janssen

Co-founder

Geboortedatum: 15-10-1988
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Nee

Ondernemer sinds 3 jaar. Hiervoor actief in de mode en subscriptions. Thijs is verantwoordelijk voor de algemene zaken, financiën en de technologie.

Sebastian de Groot

Co-founder

Geboortedatum: 4-4-1990
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Nee

Ondernemer sinds 6 jaar. Hiervoor actief in de shortstay apartment rental. Sebastian is verantwoordelijk voor operations en sales.

Management Team

Dennis van Kappen

Dennis is Barqo’s full-stack developer. Backend tot frontend. He’s got it covered. Meteen na oprichting van Barqo zat Dennis als CTO aan boord.