Bksy

Bksy, spreekt uit als ‘Boeksie’, begon als een sympathiek idee om mensen uit de buurt in contact te brengen met elkaar van het delen van boeken. Het idee was er al vanaf 2011, maar startte pas echt toen jonge Utrechtse ondernemers Robbin Reijnen en Peter Knol besloten om ‘iets’ te gaan doen in de deeleconomie. Eén plus één is twee, dus het werd boeken delen. We deelde een groot enthousiasme voor het boek. Bovendien, een boek is makkelijk te delen, iedereen heeft het en zoekt er wel is één. We bouwden een eenvoudige app, lanceerde de beta begin 2015 en wachtte op feedback. Het bleek enorm aan te slaan! Nu zijn we officieel live en groeit onze community iedere dag. Stapje voor stapje ontwikkelen we Bksy verder samen met onze community. We willen de grootste en leukste bibliotheek ter wereld worden.

Profiel status:

Invoer datum: 29 januari 2016

99% compleet

2015

opgericht in

2

land actief

4

aantal medewerkers

2000

aantal gebruikers

Missie

Mensen verbinden via hun eigen fysieke boeken.

Visie

Bksy is dé nieuwe (decentrale) bibliotheek. Samen vormen we één grote sociale bieb. Bksy is er voor iedereen die boeken heeft, boeken zoekt en van vrienden, collega’s, onbekenden, buren boeken wil lenen, maar ook nieuwe boeken via anderen wil ontdekken. Bksy is peer-2-peer, wereldwijd.

Waarden

Ondernemerschap

Co-creatie

Mens

Klant

Community

Fun

 • Opgericht in

  2015

 • Sector

  Spullen

 • Aantal medewerkers

  4

 • Hoofdkantoor

  Europalaan 101
  3526 KR, Utrecht
  Nederland
 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  VOF

 • Businessmodel

  Allianties met andere bedrijven

 • Funding

  Eigen geld
  Angel investors

 • Verzekering

  Nee

Founders

Robbin Reijen

Zorgt voor mensen en geld

Geboortedatum: 8-4-1986
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Robbin wist altijd al dat hij moest gaan ondernemen na zijn studie economische geografie. Maar wat? Het liefste helpt hij anderen om vanaf idee-fase naar de markt te komen. Niet voor niets is hij sinds 2013 oprichter van Wonderlab. In het lab faciliteert Robbin alles wat nodig is om een design technisch product op de markt te lanceren. Een jaar later spreekt hij Peter over zijn idee van een boeken-deel platform. Ze gaan er direct mee aan de slag en lanceren begin 2015 de eerste versie van Bksy, de mobiele app waarmee gebruikers hun boeken makkelijk kunnen uitlenen aan elkaar.

Peter Knol

Zorgt voor ontwikkeling app

Geboortedatum: 9-9-1980
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Peter heeft Informatiekunde gestudeerd, maar zegt 2011 zijn goede baan bij een groot consulting bureau op om ondernemer te worden. Hij begint bij Indigo Student, een bedrijf dat hij in zijn studententijd al heeft opgezet. Daar leert hij het ondernemersvak. In zijn vrij tijd leest hij alles wat los en vast zit over online innovatie, business modellen en lean startup. Intussen blijft het kriebelen om dat ene idee te vinden. Wanneer hij Robbin spreekt over de (on)mogelijkheden rondom het boeken delen, dan vallen veel stukjes opeens op kun plek. Bksy is geboren. Peter runt de technische kant en Bksy wordt gebouwd volgens de lean startup methode.