FLOOW2

FLOOW2 is dé B2B deelmarktplaats waarop bedrijven hun materieel, diensten, faciliteiten en medewerkers onderling kunnen delen. Dankzij de deelmarktplaats, is het mogelijk voor bedrijven om door middel van “asset sharing” omzet uit kernactiviteiten aan te vullen met omzet uit verhuur van hun onderbezette assets. Bedrijven die juist een product of dienst (tijdelijk) nodig hebben kunnen geld besparen door te huren of kopen van collega-bedrijven in plaats van een grote investering te maken. Asset sharing brengt niet alleen financiële voordelen met zich mee, maar ook duurzame en sociale. We maken beter gebruik van wat er al is waardoor minder nieuwe producten geproduceerd hoeven te worden en we verspilling van grondstoffen en energie tegengaan. Door te delen komt lokale samenwerking weer centraal te staan en bevorderen we hiermee automatisch de kansen voor alle bedrijven.

Profiel status:

Invoer datum: 23 maart 2016

66% compleet
2012

opgericht in

9

land actief

15

aantal medewerkers

6000

aantal gebruikers

Missie

Het is onze missie om het grootste one-stop-shop deelplatform te worden waarvan alle bedrijven ter wereld gebruikmaken. We willen graag zien dat “asset sharing”, naast omzet uit core business, een standaard tweede bron van inkomsten wordt voor al deze organisaties en bedrijven.

Visie

We verschuiven van een lineaire naar een circulaire economie, een deeleconomie. We gaan van bezit naar gebruik, van eigendom naar toegang en wij met het FLOOW2 platform bedrijven een tool geven waarmee ze de waarden van de nieuwe economie kunnen naleven. We willen bijdragen aan deze nieuwe, circulaire, economie door bedrijven een mogelijkheid aan te bieden die zakendoen financieel voordeliger, duurzamer en socialer maakt..

Waarden

In de nieuwe economie staan transparantie, integriteit, samenwerking en ondernemerschap centraal. Wij willen deze waarden naleven als onderdeel van FLOOW2 maar ook in het leven zelf.

 • Opgericht in

  2012

 • Sector

  Spullen
  Diensten
  Mobiliteit

 • Aantal medewerkers

  15

 • Hoofdkantoor

  11, Rue de l’Industrie
  L-8399, Windhof
  Grand-Duchy of Luxembourg

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  NV

 • Businessmodel

  Abonnement

 • Funding

  Informal investors

 • Verzekering

  Ja

Founders

Kim Tjoa

Strategy/Operations

Geboortedatum: 26-12-1965
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Kim Tjoa is Co-Founder van FLOOW2 World’s Reset Button en is verantwoordelijk voor strategie en operatie. FLOOW2 is een online B2B deelmarktplaats waarop bedrijven en instellingen onderbenutte capaciteit – van materieel en diensten, tot kennis en kunde van personeel – onderling kunnen delen.

Vanuit Kim zijn passie voor deze deeleconomie en op basis van vertrouwen en samenwerking, leidt Kim de netwerkorganisatie FLOOW2. Kim heeft een juridische achtergrond; in 1991 studeerde Kim af aan de Universiteit van Amsterdam, Nederlands en Internationaal Recht en was tot 2012 werkzaam in de advocatuur.

Rob Haenen

IT/Finance

Geboortedatum: 26-11-1988
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Nee

Rob Haenen, Co-Founder van FLOOW2 International en verantwoordelijk voor Finance & IT. Rob is afgestuurd in Financieel Management en in 2012 heeft Rob FLOOW2 mee opgericht. Rob’s visie op de circulaire economie en duurzaamheid is dat we door samenwerken, innovatie en nieuwe business modellen grote stappen kunnen maken.