Lendahand

Via de crowdfunding website Lendahand kunnen mensen investeren in MKBs (kleine of middelgrote ondernemingen) en duurzame initiatieven in opkomende landen. MKBs in deze landen komen vaak niet in aanmerking voor een lening omdat ze te klein zijn voor een bank en te groot en complex voor microfinancieringsinstellingen. Lendahand zoekt de oplossing in crowdfunding: het gezamenlijk financieren van projecten via internet. Op het platform leent de sociale investeerder een bedrag uit dat bij hem of haar past en investeert zodoende in de groeiwens en zelfredzaamheid van een ondernemer of in een duurzaam initiatief (bijv. zonnepanelen). Soms via een lokale partner en soms direct in de ondernemer zelf. Dit draagt bij aan de lokale economische groei en werkgelegenheid en leidt tot sociale, economische en educatieve vooruitgang. Op deze wijze wordt armoede structureel bestreden. De investeerder ontvangt op zijn of haar investering een financieel rendement van 3-6% op jaarbasis.

Profiel status:

Invoer datum: 13 februari 2017

99% compleet
2013

opgericht in

10

land actief

10

aantal medewerkers

2000

aantal gebruikers

Missie

We want to create jobs in emerging countries and enable people to improve their access to basic needs.

Lendahand is an online investing platform where socially minded savers & investors can finance SMEs and sustainable initiatives in emerging economies.

Visie

‘Sustainable change in emerging countries can only be realized by combining social impact and financial return’.

Dreamed position
As soon as poverty has been eliminated we will close our doors.

Success formula
Lendahand will structurally launch new propositions with the main purpose to lower the interest borrowers have to pay
Our aim is to become a global-for-global player: people around the world can lend money to each other against fair and transparent interest rates. This naturally includes local-for-local financing.

Waarden

Integrity

Transparency

Socially engaged

Financially keen

 • Opgericht in

  2013

 • Sector

  Geld

 • Aantal medewerkers

  10

 • Hoofdkantoor

  Groothandelsgebouw, unit D1.150
  Conradstraat 38
  3013 AP, Rotterdam
  Nederland

 • Groeipartners

  Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Van de gemiddeld 7% rente die lokale partners aan ons betalen, keren we 3.5% uit aan investeerders, 3.5% is marge

 • Funding

  Angel investors
  Crowdfunding
  Subsidies

 • Verzekering

  Nee

Founders

Peter Heijnen

CEO

Geboortedatum: 9-6-1976
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingJa

Toen ik een paar jaar geleden door Nepal, India en Bangladesh reisde, zag ik met mijn eigen ogen dat ondernemerschap en werkgelegenheid de sterkste wapens zijn tegen armoede. Veel ondernemers hebben echter geen toegang tot betaalbare financiering. Crowdfunding leek mij een goede oplossing en daarom heb ik Lendahand opgericht. Voorheen: Theodoor Gilissen Bankiers.

Koen The

CFO

Geboortedatum: 9-2-1976
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingJa

Graag wil ik mijn vaardigheden, opgedaan bij verschillende investeringsbanken in Londen, inzetten om kinderen in arme landen een betere toekomst te geven. Door duurzaam te investeren, verbeter je de toekomst van velen maar ook die van jezelf. Voorheen: Goldman Sachs en Barclays Capital.

Peter Stolze

CMO

Geboortedatum: 17-8-1974
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingJa

Nieuwe vormen van ontwikkelingshulp vind ik heel interessant en vooral de opkomst van financieel zelfstandige bedrijven waarbij social impact centraal staat (zoals Lendahand), is geweldig om te zien. Ik geloof sterk in zelfredzaamheid van mensen door het verstrekken van eerlijke leningen. Voorheen: Holland Consulting Group, T-Mobile en Cordaid.