Real-time delen van kennis en kunde (sociaal kapitaal) via ’the serendipity machine’

Met ‘The Serendipity Machine’ app faciliteert Seats2meet een wereldwijd ecosysteem, dat het delen van kennis en kunde (sociaal kapitaal) real-time bevordert. Het Artificial Intelligence algoritme, dat mensen op S2M locaties al jaren met elkaar verbindt, wordt vanaf maandag 16 juni 2017 voor iedereen toegankelijk. De app ‘The Serendipity Machine’ verbindt mensen in het netwerk real-time en place-based aan elkaar. Vragen waarmee de gebruiker incheckt zoals ‘Waar werk je aan?’ en ‘Wat heb jij vandaag nodig’, worden gematched aan mensen in de buurt die openstaan hun kennis en kunde te delen. De app is nu te downloaden voor IOS en Android.

App bevordert vinden van baan/opdracht

Na validatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, blijkt dat gebruikers van de dit algoritme sneller een nieuwe baan of opdracht vinden doordat zij, bij binnenkomst op een Seats2meet locatie, aangeven open te staan om andere mensen te ontmoeten en kennis te delen. De toevallig relevante ontmoeting van mensen die elkaar nog niet kennen, speelt hierin een sleutelrol. Dit wordt ook wel Serendipiteit genoemd. Voor ondernemers de manier om sneller tot relevante verbindingen te komen.

Seats2meet wil door middel van ‘The Serendipity Machine’ een wereldwijd ecosysteem faciliteren dat – door het delen van kennis en ervaring (sociaal kapitaal) – moet bijdragen aan het welzijn van mensen. Wanneer mensen nieuwe dingen leren, nieuwe ideeën en inzichten opdoen, en gaan samenwerken dan kan iedereen vanuit die eigen kracht een bijdrage leveren aan de nieuwe economie en de samenleving.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *