SnappCar neemt Zweedse autodeelpartij FlexiDrive over

SnappCar zet volgende stap in verovering Noordwest-Europa

Utrecht – Stockholm, 20 Oktober 2015 – SnappCar, Nederlands grootste en Europa’s op één na grootste online platform waar je als particulier je auto kunt delen, heeft het Zweedse autodeelplatform FlexiDrive overgenomen. Met de overname van de Zweedse marktleider in peer2peer autodelen zet SnappCar de verovering van Noordwest-Europa voort en heeft het nu een stevige positie in de veelbelovende autodeelmarkt Scandinavië. 

Voorloper in Zweden
Het Zweedse autodeelplatform FlexiDrive was de eerste partij die autodelen in de zomer van 2011 introduceerde in Scandinavië. Inmiddels is het bedrijf met ruim 10.000 deelnemers, waarvan 2.000 autobezitters, uitgegroeid tot voorloper in de Zweedse deeleconomie en marktleider op het gebied van autodelen in Zweden. Als gevolg van de overname bestaat de totale SnappCar community in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden uit meer dan 150.000 deelnemers die met elkaar ruim 20.000 auto’s delen.

Stockholm
De potentie voor autodelen in Scandinavië is groot, vooral in stedelijke gebieden. Daar is het autobezit relatief laag en staan inwoners open voor nieuwe, flexibele, mobiliteitsoplossingen. 60% van de deelnemers van FlexiDrive woont en werkt in en om Stockholm. Victor van Tol, CEO en mede-oprichter van SnappCar “De inwoners van Stockholm hebben zichzelf al enthousiaste autodelers getoond. Samen met het FlexiDrive team gaan wij hen nog beter servicen en nog meer Zweden enthousiast maken voor autodelen.”

Over SnappCar
Snappcar is de grootste Nederlandse online community waar particulieren makkelijk en uitstekend verzekerd hun auto met elkaar kunnen delen. Als social enterprise, B Corp en mede-oprichter van ShareNL maakt SnappCar een positief verschil op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Samen zorgen de ruim 150.000 leden van de internationale SnappCar community in Nederland, Denemarken, Duitsland en Zweden voor een sterker sociaal netwerk in wijken en gemeenten, minder CO2 uitstoot en besparing op kosten. www.SnappCar.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *