Van een 40 urige werkweek naar een 5 urige (werk)week met behulp  van de deeleconomie.

Rotterdam, 19 januari 2016 – Bij werken denken mensen al snel aan een 40-urige werkweek. Dat zit ingebakken in ons systeem. We hebben een vast inkomen per maand nodig om te kunnen overleven. Kortom je werkt letterlijk voor je leven. Twee jonge ondernemers keren deze mindset de rug toe en creëren een eigen filosofie door iets toe te voegen aan onze eigen samenleving.

Geld is iets wat je krijgt als beloning voor een daad. Maar geld kan ook anders verdiend worden. Mensen kiezen voor een fulltime baan omdat het een zeker gevoel geeft. Zelfs als ze er niet met plezier heen gaan. ‘Maar door al die uren te slijten op kantoor gaat de zin en plezier in het leven aan mij voorbij’ lacht Thien. Vandaar dat de 2 oprichters Ralph en Thien kiezen voor een spannend maar nog onzeker pad.

Door middel van de deeleconomie weten de oprichters veel tijd te winnen om te werken aan  hun startup ​Rentsy​. Het duo heeft een kamertje over in huis, die beschikbaar wordt gesteld aan toeristen, via Airbnb. “Geef slim je geld uit aan boodschappen en koop geen onnodige spullen.” vertelt Ralph. De jonge ondernemers kunnen door te Airbnb’en makkelijk de vaste lasten te dekken en het kost slechts 5 uur per week.

Het is minder dan het minimumloon, maar ze kunnen toch hun droom najagen zonder afhankelijk te zijn van een fulltime baan. “Tijd is voor ons belangrijker dan geld. De deeleconomie maakt het een stuk makkelijker.” vertelt Thien.

Duurzaam ondernemen met behulp van de deeleconomie pakt tot nu toe goed uit voor de jonge ondernemers. Deze manier van leven en werken kan gesloten deuren openen voor iedereen die iets wilt beginnen, maar er geen tijd of budget voor heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *