WeHelpen vluchtelingen

De beelden op televisie zijn aangrijpend. Duizenden mensen die hun eigen omgeving verlaten om in een vreemd land rust te vinden. Je wilt hen helpen! Maar hoe, met wat, wanneer? WeHelpen biedt de mogelijkheid om te laten weten dat je wilt helpen daar waar jouw hulp nodig is.

Goede coördinatie is essentieel
Via wehelpen.nl bieden bijna 25.000 Nederlanders in hun omgeving hun hulp aan, bijvoorbeeld met taalles, het koken van een maaltijd, het regelen van vervoer, hulp met instanties en nog veel meer. En WeHelpen heeft ruim 90 lidorganisaties waaronder gemeenten, vrijwilligersverenigingen, zorg- en welzijnsinstellingen die te maken hebben of krijgen met het vluchtelingenprobleem. Veel hulporganisaties worden op dit moment overspoeld door spontane acties en afzonderlijke initiatieven waardoor coördinatie complex en tijdrovend is. Tijd die juist moet worden besteed om zo snel mogelijk te zorgen voor een goede opvang van de vluchtelingen.

De juiste handen op de juiste plek
Veel mensen willen helpen maar weten niet wat er nodig is of hoe ze het beste kunnen bijdragen. WeHelpen biedt hen de mogelijkheid om in hun profiel de zoekterm “Vluchtelingen” toe te voegen. Mensen met dit trefwoord in hun profiel kunnen zo eenvoudig worden gevonden, op individueel, lokaal (postcode, gemeente) en landelijk niveau. Als er dus in Groningen hulp nodig is vanuit Vluchtelingenwerk, in Katwijk door het Rode Kruis handjes worden gezocht of de gemeente in Woudrichem even ondersteuning nodig heeft, kan snel een bericht naar deze personen worden gestuurd. Ook kan er een oproep worden gedaan via de website. Niet alleen nu, maar ook straks, als de mensen ondergebracht zijn.

Weten wie beschikbaar is
Opvang van iemand die een zeer zware periode achter de rug heeft, vereist goede coördinatie. Je wilt niet onbedoeld ‘in de weg lopen’ maar daar zijn waar je daadwerkelijk iets kunt betekenen. Misschien word je op korte termijn gevraagd, misschien duurt het even. Of is aan jouw hulp nu nog geen behoefte. Via WeHelpen geef je aan dat je snel gevonden en bereikt kan worden als er hulp nodig is. Geef daarom in je profiel ook aan waar je goed in bent of op welke momenten je beschikbaar bent. En vergeet vooral je postcode niet in te vullen, zodat er geen tijd verloren gaat met reistijd.

Voeg het trefwoord “Vluchtelingen” toe aan je profiel op www.wehelpen.nl

Help je mee?
Maak vandaag nog een account aan op www.wehelpen.nl en klik in je profiel het trefwoord “vluchtelingen” aan. Heb je al een account op www.wehelpen.nl? Ga dan naar ‘Mijn profiel’ en voeg het trefwoord “vluchtelingen” toe.

Als jouw handen nodig zijn voor het maken van welkomstpakketten, het sorteren van schoenen en kleding of het schenken van een kopje koffie met een glimlach krijg je een email en kun je helpen daar waar het nodig is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *