ANWB start samenwerking met Mobypark

De ANWB gaat samenwerken met het Frans-Nederlandse Mobypark. Vanaf december 2015 is het parkeeraanbod van Mobypark beschikbaar via de ANWB-app ‘Onderweg’ en in de online routeplanner van de ANWB. Leden van de ANWB kunnen vooraf een parkeerplaats reserveren tegen een goedkoper tarief. De ANWB ziet de samenwerking als een belangrijke toevoeging op de bestaande parkeerservices.

Jaarlijks wordt er in steden honderden kilometers extra gereden door mensen die op zoek zijn naar een geschikte en betaalbare parkeerplaats. Dat zorgt voor onnodig veel CO2-uitstoot, files en stress. Mobypark is een van de deelplatformen in dit veld die een oplossing biedt door parkeerplaatsen achter slagbomen van bedrijven, hotels en particulieren open te stellen voor het publiek. Hiermee ontsluit Mobypark naar eigen zeggen 60% van de totale parkeergelegenheid in steden die anders onbenut zou blijven.

Mede-oprichter Manuel Cayre: ‘We zijn erg trots op de samenwerking met ANWB. Naast onze eigen app en website kunnen we onze plekken nu ook beschikbaar stellen aan de ruim 4 miljoen leden van de ANWB en komen we dichter bij ons doel om steden schoner en leefbaarder te maken.’

De ANWB en Mobypark werken de komende maanden samen om de uitbreiding van het parkeeraanbod vorm te geven en de parkeerservice te integreren.