Autodeelplatform ParkFlyRent genomineerd voor wereldwijde LiveWIRE Top Ten Innovators competitie

ParkFlyRent is ontstaan toen oprichter Niels de Greef zich erover verbaasde dat hij meer betaalde voor zijn parkeerplek bij het vliegveld dan voor zijn vlucht. Hij bedacht een slimme manier om dat op te lossen: bij ParkFlyRent parkeer je gratis bij het vliegveld, en tijdens je reis wordt je auto door hun verhuurd. Zo verdien je er zelfs geld mee, terwijl je andere reizigers aan een betaalbare en sociale huurauto helpt.

ParkFlyRent is nu genomineerd voor de internationale Shell LiveWIRE Top Ten Innovators competitie, waar de publieksstem bepaald welke tien startups er voor de jury verschijnen voor de eer om tot meest innovatieve bedrijf uitgeroepen te worden. Je kunt nog tot 22 november stemmen op http://topteninnovators.shell-livewire.com/

ParkFlyRent heeft niet te klagen dit jaar: na twee keer de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs te hebben gewonnen maakten ze deze zomer bekend dat Dasym Investment Strategies –bekend van investeringen in o.a. TomTom, Bol.com en PostNL – een aandeel heeft genomen in de snelgroeiende startup. Aldus Niels de Greef: “We proberen reizen weer  een beetje vriendelijker en betaalbaarder te maken, terwijl we ondertussen de productie van huurauto’s overbodig maken. In de komende jaren werken we aan een internationaal netwerk, zodat je niet alleen gratis kunt parkeren maar ook op je bestemming weer een leuke auto kunt huren bij ons. De LiveWIRE competitie is voor ons een goede manier om zichtbaar te worden voor meer en meer reizigers.”

ParkFlyRent
Bij ParkFlyRent parkeren reizigers gratis bij het vliegveld. Tijdens hun reis wordt hun auto – geheel verzekerd- verhuurd, en de opbrengst wordt gedeeld. Deze innovatieve startup is winnaar van de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, de Junior Mercator Award van de Radboud Universiteit en de Connekt Affiliation Pitches, alsmede finalist van New Venture, Accenture Innovation Award, Shell LiveWIRE en de Digital Disruptor Award van het World Economic Forum. Waarom? Omdat ParkFlyRent met een slimmere aanpak een vastgeroeste markt openbreekt: de autoverhuurmarkt. Sinds maart 2014 is de eerste vestiging open bij Schiphol, wat de start vormt van een missie: om in 2020 Europees marktleider te zijn in autodelen bij vliegvelden en zo de productie van duizenden huurauto’s te voorkomen.

ParkFlyRent Schiphol B.V. / contactpersoon: Niels de Greef / t: 06-41171269 / e: niels@parkflyrent.nl / i: www.parkflyrent.nl & www.parkflyrent.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *