Autodelen in de versnelling | Aankondiging congres

Het aantal deelauto’s in Nederland groeit. Hoeveel de groei bedraagt ten opzichte van voorgaande jaren wordt op 27 september bekendgemaakt tijdens het shareNL symposium autodelen. Iedereen die iets met autodelen doet zal aanwezig zijn op de tweede editie van dit event; ‘Driving Change’. Het programma is rijk gevuld met content en (internationale) sprekers. In een aantal verdiepingsessies wordt er o.a. gekeken naar de relatie tussen autodelen en bijvoorbeeld private lease, de zelfrijdende auto en er is een sessie over autodelen en OV met de perspectieven van UITP, een autodeel-aanbieder en de stad Osnabrück. De autodeler en autodeelplatformen komen aan het woord en ook aan het zakelijk delen van corporate fleets en gemeentelijk beleid wordt aandacht geschonken.

Autodeel Award
Natuur & Milieu zal op 27 september de winnaar van de autodeel award voor gemeenten bekend maken. Dit was een wedstrijd tussen 29 gemeenten om autodelen in hun gemeente te versnellen. De drie genomineerde gemeenten zijn: Nijmegen, Den Haag en Wageningen.

Green Deal autodelen
Op 3 juni 2015 werd de Green Deal autodelen getekend door een dertigtal zeer verschillende organisaties. Met het ondertekenen van deze Green Deal overeenkomst geven ze aan zich in te spannen om het gezamenlijke doel, 100.000 deelauto’s in 2018 te bereiken. Op het event, zullen er twaalf nieuwe ondertekenaars bijkomen waaronder gemeenten, deelinitiatieven en een verzekeringsmaatschappij. Onder het motto ‘het geheel is groter dan de som der delen’, trekken zij samen op om het ambitieuze doel te bereiken.

Momentum voor autodelen
Het thema van het event is ‘Driving Change’, “want”, zo zegt Ananda Groag, initiatiefnemer en organisator van het evenement “iedereen op het symposium kan op zijn of haar manier bijdragen aan het versnellen van de groei van autodelen, als onderdeel van de transitie naar een duurzamer en bewuster gebruik van mobiliteit – en dat is hard nodig”.

Het evenement vindt plaats in de Caballero Fabriek in Den Haag van 11 tot 17 uur en is gratis toegankelijk. Plaatsen zijn beperkt en aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie over het event, het programma en de sprekers: www.sharenl.nl/driving-change

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *