CROWDFUNDER LENDAHAND LANCEERT PLATFORM NU OOK IN BELGIË

Belgische uitleners kunnen vanaf heden investeren in (duurzame) projecten in opkomende landen

Rotterdam, 24 januari 2017 – Lendahand is één van de snelst groeiende crowdfunders van Nederland. Alleen al in 2016 werd er via de website 8 miljoen euro geïnvesteerd in 1.000 bedrijven in landen als India, Colombia en de Filipijnen. Het platform beschikt daarbij over een Europese MiFID licentie voor beleggingsondernemingen, verstrekt door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Met deze licentie op zak opent Lendahand nu haar deuren voor Belgische investeerders. Mede als gevolg van deze uitbreiding verwacht de crowdfunder eind 2017 ongeveer 10.000 banen gecreëerd te hebben in ontwikkelingslanden. Ook zullen tenminste 40.000 huishoudens in voornamelijk Sub-Sahara Afrika toegang krijgen tot schone energie als gevolg van de verstrekte leningen.

In Nederland is investeren via Lendahand erg populair: reeds 1.500 projecten werden met succes gefinancierd. Oprichter Peter Heijen: “Onze groei laat zien dat er een enorme behoefte is om geld op een positieve manier te investeren. Enerzijds dragen investeerders bij aan armoedereductie elders in de wereld en tegelijkertijd ontvangen ze een gezond rendement. Investeerders geven vaak aan de lage rentes bij banken zat te zijn én willen liever iets goeds doen met hun geld. Met de uitbreiding naar België kunnen meer projecten met sociale impact gefinancierd worden”.

Over Lendahand

Via de crowdfunding website Lendahand kunnen mensen investeren in KMO’s (kleine of middelgrote ondernemingen) en duurzame initiatieven in opkomende landen. KMO’s in deze landen komen vaak niet in aanmerking voor een lening omdat ze te klein zijn voor een bank en te groot en complex voor microfinancieringsinstellingen. Lendahand zoekt de oplossing in crowdfunding: het gezamenlijk financieren van projecten via internet. Op het platform leent de sociale investeerder een bedrag uit dat bij hem of haar past en investeert zodoende in de groeiwens en zelfredzaamheid van een ondernemer of in een duurzaam initiatief (bijv. zonnepanelen). Soms via een lokale partner en soms direct in de ondernemer zelf. Dit draagt bij aan de lokale economische groei en werkgelegenheid en leidt tot sociale, economische en educatieve vooruitgang. Op deze wijze wordt armoede structureel bestreden. De investeerder ontvangt op zijn of haar investering een financieel rendement van 3-6% op jaarbasis.

Meer informatie over Lendahand en de projecten leest u op http://www.lendahand.com/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *