paycheckout

Drempels verlagen als payment provider

De deeleconomie (platformeconomie) verlaagt drempels voor particulieren om transacties met elkaar te doen. Zo verlaagd AirDnD drempels voor thuiskoks en potentiële klanten voor thuiskoks en SnappCar de drempels voor autobezitters en gebruikers.

Maar hoe zit het met de platformen zelf? Wie verlaagd hún drempels? Op softwaregebied kennen we Sharetribe, de open source aanbieder van marktplaats software. De WordPress voor deel platformen zeg maar. Maar er zijn meerdere spelers in het ecosysteem.

Vandaag ging ik in gesprek met Frans Eliëns, directeur van Payment Provider PayCheckout. Via een eenvoudig model faciliteren zij een ‘split payment’ oplossing voor platformen. Zo wordt de betaling van de eindgebruiker netjes uitgesplitst tussen bijvoorbeeld de verhuurder en het platform (de commissie).

Reuze handig, maar met de komt van PSD2 ook voor veel platformen een noodzaak. Immers: vanaf medio 2018 mag je als platform namelijk niet meer zomaar geld van een huurder een paar dagen vasthouden. Dan kom je onder toezicht te staan. Om dat te omzeilen zijn aanbieders als PayCheckout ideaal. En verlagen zij drempels voor aanbieders in de platformeconomie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *