Kleertjes en speelgoed ruilen in het centrum van Utrecht

KrijgdeKleertjes.nl staat op zaterdag 8 april op de Stadhuisbrug in Utrecht om kleertjes en speelgoed te ruilen. Er hangen waslijnen met kleertjes en speelgoed waar iedereen spullen vanaf mag halen en eventueel ook in ruil iets terug mag hangen: Wild Ruilen! Het uiteindelijke doel is het starten van 5 nieuwe ‘lokale ruilpunten’ in Utrecht.

Steeds meer ouders ruilen hun kinderkleding. Logisch, want kinderen groeien, maar hun kleren niet. KrijgdeKleertjes is een stichting die ouders die fan zijn van ruilen bij elkaar brengt. Als je baby groeit als kool en peuter wordt, kan jij iemand blij maken met babyspulletjes en zoek je zelf iets uit van iemand met peuterspullen.

Het ruilen gebeurt online via een website waar inmiddels bijna 5000 mensen uit heel Nederland lid van zijn. Daarnaast is KrijgdeKleertjes de motor achter ruilen in je buurt via lokale ruilpunten. Inmiddels zijn er 20 ruilpunten in heel Nederland. In de stad Utrecht zit momenteel één ruilpunt. Dat is niet veel voor deze stad die zo groot en duurzaam is. De vrijwilligers achter KrijgdeKleertjes willen dat veranderen en in de stad 5 nieuwe ruilpunten opzetten.

Om mensen te ontmoeten die enthousiast worden van ruilen staat KrijgdeKleertjes op zaterdag 8 april van 11.00u tot 15.00u op de Stadhuisbrug. Een grote waslijn met kleertjes en speelgoed nodigt iedereen uit om spullen vanaf te halen en eventueel ook in ruil iets terug te hangen: Wild Ruilen!

KrijgdeKleertjes initiatiefnemer Cerian van Gestel: “Heb je thuis spullen van de kinderen liggen die te klein zijn geworden? Neem ze mee naar de stadhuisbrug en ruil ze bij KrijgdeKleertjes voor iets wat wel past. Zo wordt de waslijn eigenlijk een ‘pop-up-ruilpunt’!
Een lokaal ruilpunt is een plek om kinderkleding die over is in te leveren en in ruil weer wat nieuws uit te kiezen. Dat gebeurt op maandelijkse of tweewekelijkse ruilmomenten. Vrijwilligers draaien de ruilpunten. Dat kan vanuit huis, maar een ruilpunt runnen vanuit een buurtcentrum, sportkantine of andere locatie kan ook.
KrijgdeKleertjes.nl bestaat nu vier jaar en is een vrijwillig initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ruilen zorgt ervoor dat de kleding niet meer in de prullenbak belandt. Het hergebruik spaart grondstoffen en is daarmee goed voor het klimaat. KrijgdeKleertjes is een non-profit stichting en heeft geen winstoogmerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *