Motoren in de deeleconomie door MotoShare

Na huizen, auto’s en boten gaan nu ook motoren de deeleconomie in. De Nederlandse start-up MotoShare biedt vanaf vandaag het eerste online platform ter wereld waarop motorliefhebbers onderling motoren kunnen huren en verhuren.

In Nederland zijn er ongeveer 1,3 miljoen mensen met een motorrijbewijs, waarvan er 700.000 zelf een motor bezitten. Motoren worden echter relatief weinig gebruikt. Veel motorliefhebbers doen daarom op een gegeven moment afstand van hun motor vanwege gebrek aan ruimte of te hoge kosten, maar willen toch vaak actief blijven rijden. Daar zag motorliefhebber Jos Huisman (29) een mooie kans. Hij bedacht online motordeelplatform MotoShare en zegde zijn baan bij een multinational op om dit in samenwerking met OHRA en de KNMV te realiseren.

Motoreigenaren kunnen via het platform van MotoShare een deel van de kosten dekken door hun motor te verhuren. Afhankelijk van het type motor kan dit al snel oplopen tot 75 euro per dag. Zo kunnen motorliefhebbers onderling motoren delen en is voor de grote groep motorliefhebbers zonder eigen motor, een veel grotere variatie aan motoren te huur direct bij de eigenaren.

Het eerste motordeelplatform ter wereld
De Nederlandse start-up lanceert met MotoShare het eerste motordeelplatform ter wereld. Soortgelijke motordeelplatformen worden nu ook opgezet door concurrenten in de Verenigde Staten (Riders Share) en Verenigd Koninkrijk (Phuel). Jos Huisman: “Met slimme online oplossingen en de samenwerking met OHRA, hebben wij het delen van motoren als eerste makkelijk en veilig kunnen maken. Zo worden alle huurders door OHRA gecontroleerd op schade en fraude verleden, en faciliteert MotoShare de onderlinge betalingen en controleert rijbewijsnummers en kentekens bij de RDW.”

Motorrijders vormen een hechte community. Vandaar dat MotoShare ook een sociaal platform wordt, waar het delen van motoren vooral leuk moet zijn. Zo kun je naast huren en verhuren ook met eigenaren in contact komen, motoren beoordelen of andere informatie delen.

All-risk verzekerd door OHRA
Verhuur is op een gewone motorverzekering niet verzekerd. Bij MotoShare wordt de motorverzekering van de verhuurder tijdelijk vervangen door de Masterpolis MotoShare van OHRA. Is er schade tijdens de verhuurperiode dan wordt de schade volledig vergoed tot maximaal de dag- of taxatiewaarde en heeft dit geen consequenties voor de no-claimkorting en/of schadevrije jaren op de gewone verzekering van de verhuurder. Ook de huurders zijn via MotoShare goed verzekerd, met een relatief laag eigen risico. Dit maakt huren van motoren veel toegankelijker. Voor meer informatie hierover, zie de Masterpolis MotoShare op www.motoshare.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *