Centraal Beheer en Barqo maken verzekerd bootdelen mogelijk

Centraal Beheer en het botendeelplatform Barqo lanceren een verzekering waardoor particulieren met een gerust hart hun boot kunnen verhuren. Ook voor de huurders is er extra bescherming. De verzekering is vanaf 1 juni verkrijgbaar.

De opkomst van een platform als Barqo maakt het delen van boten steeds gemakkelijker. Vanaf 1 juni kun je verzekerd het water op als je een boot huurt via het botendeelplatform Barqo. De Bootdeelverzekering van Centraal Beheer maakt dit mogelijk. Hierdoor kan de huurder op iemand terugvallen in het geval van schade. En voor de verhuurder is het natuurlijk ook fijn om te weten dat het allemaal goed geregeld is als er een keer wat gebeurt.

Boten liggen 92% van de tijd stil

In Nederland alleen al liggen meer dan een half miljoen boten vaarklaar. Die liggen 92% van de tijd stil. Ondertussen zijn er ook veel schippers zonder boot die er weleens een paar dagen op uit willen. Het botendeelplatform Barqo brengt vraag en aanbod bijeen.

Gebruikers hebben behoefte aan verzekering

Uit onderzoek van Barqo blijkt dat het aanbod van te huren boten geremd wordt omdat voor veel booteigenaren en huurders niet duidelijk is hoe het geregeld is als er schade ontstaat tijdens de huurperiode.

Floris van Hoogenhuyze van Barqo:  ,,In de praktijk gaat het vrijwel altijd goed. Onze huurders zijn zuinig op andermans boot. In minder dan 1 procent van de boekingen is er sprake van een vorm van schade. Toch geeft meer dan 80% van de potentiële gebruikers van ons platform aan behoefte te hebben aan een verzekering. Het geeft zekerheid. En daar gaan we nu in voorzien.”

Bootdelen verzekerd bij Centraal Beheer

Veel bootverzekeringen bieden geen dekking als de boot verhuurd wordt, of maar beperkt, voor een korte periode. Centraal Beheer maakt dit voor 70% van de bij Centraal Beheer verzekerde boten mogelijk. Daarnaast heeft Centraal Beheer een Bootdeelverzekering ontwikkeld voor huurders. Zodat particulieren via Barqo verzekerd een boot kunnen huren voor een dagje, weekend of vakantie.

De Bootdeelverzekering is daarmee een uitkomst voor huurders. Maar ook booteigenaren krijgen het gemakkelijker. Verhuur is voortaan (onder voorwaarden) toegestaan.

Vertrouwd delen mogelijk maken

Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: ,,Bij Centraal Beheer geloven we dat delen steeds meer gemeengoed gaat worden. Eerder zijn we al een samenwerking aangegaan met andere deelinitiatieven zoals Peerby voor spullendelen en MyWheels en WeGo voor autodelen. Ook heeft Centraal Beheer het verzekerd delen van de eigen woning via platforms als Airbnb mogelijk gemaakt door een aanpassing van de voorwaarden in de woonverzekering. De verzekering voor botendelen is voor ons de volgende logische stap. Wij willen vertrouwd delen voor iedereen mogelijk maken. De samenwerking met Barqo past bij ons. Door samen te werken met jonge, innovatieve E-commerce-bedrijven maken wij onze organisatie ondernemender en innovatiever. “

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *