de Windcentrale

We splitsen een windmolen in duizenden stukjes: Winddelen. Door één of meer Winddelen te kopen, word je mede-eigenaar van een windmolen. Als eigenaar van een Winddeel heb je recht op een deel van de stroom die de windmolen opwekt. Dat betekent dat je met Winddelen je eigen duurzame stroom opwekt en dat je lampen thuis gaan branden op stroom uit je eigen windmolen. Inmiddels zijn er al ruim 15.000 mensen met Winddelen!

Als Winddeler lever je een concrete bijdrage aan een beter milieu. De stroom die je met je Winddelen opwekt, komt van je eigen Nederlandse windmolen. Gegarandeerd groen dus. En je bent bovendien voordelig uit. Naast de eenmalige aanschafkosten betaal je jaarlijks een bijdrage aan de exploitatiekosten van de molen. Zolang je molen draait, gemiddeld 12 tot 20 jaar, ontvang je gratis stroom van je Winddelen. Die groene stroom verrekenen we met je stroomnota. Extra leuk: hoeveel stroom je windmolen opwekt, kun je live volgen met de Windcentrale-app.

Wil je ook Winddeler worden? Schrijf je dan (gratis en vrijblijvend) in op onze voorrangslijst. Op die manier krijg je als eerste bericht wanneer er een nieuwe molen in de verkoop gaat. Bovendien krijg je voorrang op de koop van Winddelen ten opzichte van mensen die zich niet of later dan jij hebben ingeschreven. Dat is handig, want tot nu toe was er bij alle molens meer vraag naar Winddelen dan aanbod.

Profiel status:

Invoer datum: 26 september 2016

99% compleet
2012

opgericht in

1

land actief

6

aantal medewerkers

15000

aantal gebruikers

Missie

Een versnelling van de duurzame energie transitie

Visie

De Windcentrale gelooft dat dat de transitie naar duurzame energie onder consumenten het snelst en het best gerealiseerd wordt als mensen echt betrokken zijn bij de opwek van hun stroom. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie

Waarden

Vernieuwend

Duurzaam

Persoonlijk

 • Opgericht in

  2012

 • Sector

  Energie

 • Aantal medewerkers

  6

 • Hoofdkantoor

  Lauriergracht 116R
  1016 RR, Amsterdam
  Nederland

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Nationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Marge per transactie

 • Funding

  Eigen geld
  Subsidie

 • Verzekering

  Nee

Founders

Harm Reitsma

Directeur

Geboortedatum: 2-6-1968
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingJa

Na studie economie aan de Vrije Universiteit is Harm gestart bij een telecombedrijf. De laatste functie die Harm hier vervulde was European Customer Care Manager. Daarna was Harm directeur van een internetbedrijf en business developer bij een energiebedrijf. Na 2 te hebben gewerkt als investment manager bij Econcern heeft Harm in 2010 de Windcentrale opgericht.

Johan Blom


Geboortedatum:

Niveau hoogst genoten opleiding:
Eerste onderneming:

Anne Janssens


Geboortedatum: 
7-1-1980
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingNee