HeelNederlandDeelt

HeelNederlandDeelt.nl is de eerste algemene deelwebsite die iedereen in Nederland, van burgers en bedrijven tot maatschappelijke initiatieven en sportclubs, de mogelijkheid geeft om veilig en vertrouwd spullen, klusjes, faciliteiten, hulp, kennis en gereedschap te lenen of te huren van de buren.

Onderling lenen, ruilen of huren vindt met name op lokaal niveau plaats. Daarom krijgen alle gebruikers via een eigen gemeentelijk deelplatform, zoals OisterwijkDeelt, SneekDeelt, DenBoschDeelt, AmsterdamDeelt of MiddelburgDeelt, toegang tot de deeleconomie. Samen met community managers, die fungeren als de lokale ‘spin in het web’, willen we in iedere gemeente, stad, buurt en wijk in Nederland de deeleconomie te activeren.

Op HeelNederlandDeelt.nl kan iedereen een gratis account aanmaken en direct starten met het uitlenen, verhuren, ruilen of weggeven van bijvoorbeeld de ladder, de barbecue, een boot, een partytent, een aanhangwagen, fiets of auto die op dat moment stil staat. Zo kan men een zakcentje bijverdienen of juist geld besparen met spullen die anders niet gebruikt zouden worden. Daarnaast kunnen inwoners elkaar via de lokale deelwebsites beter leren kennen en helpen met een tuinklus, het doen van boodschappen, schilderwerk of andere klussen en zorgtaken. Het onderling delen van zaken versterkt zo de lokale economie, het bevordert duurzaamheid en het draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Om het delen ook veilig en vertrouwd te maken werkt HeelNederlandDeelt samen met Stichting Garantiefonds Deeleconomie. Het Garantiefonds heeft als doel om de risico’s ten aanzien van deelname aan de deeleconomie zoveel als mogelijk te beperken, ondermeer door het doen van uitkeringen voor schade die niet door contract of verzekering zijn gedekt en door het bemiddelen bij conflicten via een Geschillencommissie.

Profiel status:

Invoer datum: 14 januari 2016

66% compleet
2015

opgericht in

1

land actief

10

aantal medewerkers

aantal gebruikers

Missie

Stichting HeelNederlandDeelt, een social enterprise, heeft als missie om de deeleconomie in heel Nederland te bevorderen door deze voor iedereen en overal toegankelijk te maken, zodat we op lokaal niveau de economie, duurzaamheid en sociale cohesie in heel Nederland bevorderen door samen te delen.

Visie

HeelNederlandDeelt is het initiatief van een aantal Nederlandse deelplatformen. Vanuit de opvatting: ’Als je niet kan delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’, hebben zij besloten hun krachten te bundelen om gezamenlijk de deeleconomie toegankelijk te maken voor alle particulieren, bedrijven en maatschappelijke en publieke organisaties in heel Nederland. Delen doen we immers samen, dus waarom wij als nationale en lokale deelplatformen niet?

Waarden

Verbinding
Vertrouwen
Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap
Samenwerking
Krachtenbundeling
Delen
Lokale vitale economie
Duurzaamheid
Sociale cohesie.

 • Opgericht in

  2015

 • Sector

  Ecosysteem
  Diensten
  Goederen
  Zorg

 • Aantal medewerkers

  10

 • Hoofdkantoor

  Torenpad 11
  5061 GN, Oisterwijk
  Nederland
 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  Stichting
  BV

 • Businessmodel

  Abonnement
  Marge per transactie
  Advertenties

 • Funding

  Informal Investors

 • Verzekering

  Garantiefonds Deeleconomie

Founders

Kim Tjoa

Business Development & Sales

Geboortedatum: 26-12-1965
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Rob Haenen

IT & Finance

Geboortedatum: 26-11-1988
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Nee

Laury Zwart

Communicatie

Geboortedatum: 3-3-1989
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Rob van de Star

Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee