Sjipit

Grote spullen, gekke spullen, lastige spullen, bijzondere spullen? Je vervoert ze gemakkelijk met Sjipit, een revolutionaire app voor vraag en aanbod van transport.

Wil je een piano vervoeren of een tuinset, een tafel of een houten giraffe, dan vindt Sjipit de juiste vervoerder voor je. Want het mooie is, die zijn overal: iedereen die zakelijk met een auto, busje of vrachtwagen de weg op gaat. Een timmerman, een loodgieter, of gewoon een koerier. Hebben zij ruimte over, dan kun jij profiteren.

Sjipit brengt je bij elkaar, samen bespreek je de prijs en voorwaarden. Zo simpel is dat. Geen gedoe meer met een aanhangwagen, geen belachelijk dure transportkosten en vooral: ongekende flexibiliteit. SJIPIT is dé online carpoolplaats voor het vervoeren van spullen.

Profiel status:

Invoer datum: 23 februari 2016

66% compleet
2016

opgericht in

1

land actief

4

aantal medewerkers

250

aantal gebruikers

Missie

Sjipit is een Nederlandse vinding en momenteel het enige online vervoersplatform voor het vervoeren van spullen. Aanbieders van spullen aan de ene kant en ondernemers met een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel aan de andere kant worden eenvoudig en automatisch bij elkaar gebracht middels een Mobile app (iOS en Android). Met Sjipit vervoer je spullen flexibel, gemakkelijk en voordelig. Men maakt namelijk gebruik van iedereen die zakelijk de weg op gaat met een auto, busje of vrachtwagen. Dat zijn onze Sjippers: koeriers, verhuizers of timmerlieden die dagelijks onderweg zijn, maar niet altijd met een volle laadruimte. Zij verdienen een centje bij door jouw spullen mee te nemen. Dat bankstel, die piano en ook die houten giraffe. Samen spreek je een prijs af, een tijdstip en de voorwaarden. Dat werkt goedkoper en gemakkelijker dan traditioneel transport. SJIPIT is dé marktplaats voor het vervoer van spullen. Gezien het innovatieve karakter en met name vanwege het feit dat er momenteel niet één vergelijkbaar platform wereldwijd bestaat dat dezelfde werkwijze hanteert, is lastig in te schatten wat de omzetverwachting zal zijn. Echter, door het grote aantal inschrijvingen verwacht Sjipit een vaste waarde te worden voor iedereen die spullen te vervoeren heeft en vooral een extra bijdrage te kunnen leveren voor ondernemers die hun lege kilometers vertaald zien in een extra bijverdienste.

Visie

Over 5 tot 10 jaar is Sjipit de standaard waarmee men eenvoudig en online spullen laat vervoeren. Sjipit wordt standaard aangeboden via internet-marktplaatsen als mogelijk vervoerskanaal. Elke ondernemer met een voertuig is een mogelijke vervoerder en de impact van Sjipit is enorm. Door te blijven innoveren en te ontwikkelen zorgt Sjipit ervoor dat zakelijke ritten veel efficiënter benut worden. Het Sjipit-platform wordt continue uitgedaagd door de dynamische vervoersmarkt, waardoor innovatie in deze markt een must is. Gebruikers worden eenvoudig in staat gesteld om spullen/goederen mee te laten liften op ritten die reeds in de planning staan bij ondernemers. Zo kan als voorbeeld een verhuizer die zijn verhuisklus heeft afgerond eenvoudig zijn lege terug-rit benutten door zijn bus te vullen met spullen die óók naar zijn retouradres en omgeving moet. Uiteindelijk zullen ook de grote transporteurs hun lege trailers op de terugweg kunnen vullen waardoor transport-ritten steeds rendabeler worden.

Waarden

Flexibiliteit

Gemak, betrouwbaar, smart

(Kosten)bewust, zelfstandig, hip/cool

Duurzaamheid en efficiëntie

 • Groeipartners

  Brand-accelerator The Communication Company

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Abonnement
  Pay per use

 • Funding

  Eigen geld

 • Verzekering

  Nee (in ontwikkeling)

Founders

Arnoud van Werkhoven

CEO & Founder

Geboortedatum: 3-4-1973
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Nee

Door mijn eigen transportbedrijf ben ik op het idee gekomen om geheel in de huidige tijdsgeest een landelijk platform te bouwen voor het vervoeren van spullen. Momenteel bestaat een gebrek aan de juiste vervoersmogelijkheden, terwijl elke minuut duizenden bestaande ritten ingezet kunnen worden voor het vervoeren van deze spullen. Op basis van mijn commerciële achtergrond en ervaring van 14 jaar heb ik mijn commerciële vaardigheden gecombineerd en gebruikt om met technische professionals dit platform te bouwen.