Thuisafgehaald

Regelmatig wanneer wij in de tuin zaten, roken we dat onze buurvrouw aan het koken was. De geuren die uit haar keuken kwamen, maakten ons nieuwsgierig. Naar haar kookkunsten en naar haar. Toen hebben we haar gevraagd of ze ook eens voor ons wilden koken. Gelukkig reageerde ze direct enthousiast. Datzelfde weekend liepen we met een paar euro naar haar voordeur en kwamen we terug met verrukkelijke pompoensoep. Toen realiseerden we ons dat het delen van eten een geweldige manier is, om je buren te leren kennen. Ook andere straatgenoten gingen mee doen. Het enthousiasme was groot. Toen besloten we in het diepe te springen en een online platform te bouwen waarop iedereen in Nederland maaltijden kan delen met buurtgenoten. Zo is Thuisafgehaald ontstaan.

Via Thuisafgehaald kunnen mensen eten delen met buurtgenoten. Dat betekent toegang tot een lekkere, verse gezonde maaltijd die met liefde is bereid door een buurtgenoot. Direct een leuke manier om mensen in de buurt te leren kennen. Eten verbindt!

Het delen van eten is voor iedereen fijn. Het biedt extra uitkomst voor mensen die zelf moeite hebben met koken, zoals ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte. Ook zijn er kwetsbare mensen die juist door te koken hun positie kunnen versterken. Vanuit Bijzonder Thuisafgehaald bieden we deze mensen en hun mantelzorgers extra ondersteuning. Aandacht voor eten, steun voor elkaar!

Profiel status:

Invoer datum: 23 februari 2016

66% compleet
2012

opgericht in

4

land actief

4

aantal medewerkers

75000

aantal gebruikers

Missie

Eten verbindt, dat is het idee achter Thuisafgehaald. Met Thuisafgehaald brengen we buurtgenoten met elkaar in contact. Daarnaast stimuleren we gezond eten. Tenslotte willen we voedselverspilling tegen gaan, want er wordt in Nederland op jaarbasis ongelofelijk veel eten weggegooid. Met Thuisafgehaald bieden we een gezond, lekker èn verbindend alternatief voor het avondeten! Onze droom is dat er straks in elke buurt van Nederland elke avond een lekkere maaltijd is af te halen bij een van de buurtgenoten.

Visie

Wij geloven in de kracht van delen. In doen wat nodig is. Niet denken vanuit een vast aanbod en vaste structuren maar focussen op de bedoeling. Niet zorgen voor, maar zorgen dat. We geloven niet in schaarste, maar in overvloed. In samen organiseren en samen doorontwikkelen. Bij Thuisafgehaald staat de community centraal. We volgen zoveel mogelijk de passie, behoeften en energie van onze gebruikers. Zo staat delen gelijk aan vermenigvuldigen.

Waarden

Sociale overwaarde benutten
Samen & met elkaar organiseren
Van zorgen voor naar zorgen dat
Betrokkenheid = eigenaarschap
Positiviteit
Persoonlijk
Gewoon

 • Opgericht in

  2012

 • Sector

  Eten

 • Aantal medewerkers

  4

 • Hoofdkantoor

  Lucas Bolwerk 6
  3512 EG, Utrecht
  Nederland

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  Stichting

 • Businessmodel

  Abonnement
  Marge per transactie
  Inkomsten uit advies
  Advertenties
  Donaties

 • Funding

  Eigen geld
  Crowdfunding
  Fondsen

 • Verzekering

  Nee

Founders

Marieke Hart

Directeur

Geboortedatum: 26-8-1979
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Ja

Sociaal ondernemer Marieke Hart werkt vanuit Thuisafgehaald aan sociale en ecologische duurzaamheid op een innovatieve manier. Ze is spreker op het gebied van sharing economy, sociaal ondernemerschap, community based werken, lean startup, sociale innovatie. Eerder werkte Marieke als adviseur op het gebied van actief burgerschap en mondiale betrokkenheid. Haar ervaring omvat training, (actie) onderzoek, facilitatie van groepsprocessen en ze schreef verschillende publicaties over de interactie tussen lokale en mondiale communities. Marieke, moeder van twee dochters, studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Jan Thij Bakker

Raad van Advies

Geboortedatum: 10-12-1982
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Jan Thij Bakker is gefascineerd door de wisselwerking tussen online en offline. Naast Thuisafgehaald, was Jan Thij verantwoordelijk voor meerdere online concepten. Van online uitgeverij op het gebied van gezondheidsinformatie (oa gezondheidsplein.nl) tot platform met tools voor gamified learning (oa onlinequizcreator.com). Jan Thij is vader van twee dochters en studeerde economie en rechten aan de Universiteit Utrecht.