Stichting de Deelkelder

Stichting DeDeelkelder is een sociale onderneming met als doel om bij te dragen aan de verduurzaming van de samenleving – zowel op ecologisch, sociaal als economisch gebied – door het delen van spullen tussen mensen te faciliteren.

Wij hebben geen winst-oogmerk omdat we het belangrijker vinden dat mensen de mogelijkheid hebben om zich op een duurzame manier te ontwikkelen. Onder meer door toegang tot gereedschappen te geven in plaats van bezit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat deze spullen beter benut worden en de recycling laagdrempeliger wordt. Dit kan in onze ogen alleen wanneer we deze spullen gezamenlijk gaan gebruiken.

Profiel status:

Invoer datum: 18 februari 2016

99% compleet

2015

opgericht in

1

land actief

2

aantal medewerkers

40

aantal gebruikers

Missie

Onze missie is om in elke wijk een Deelkelder te realiseren zodat mensen betaalbaar toegang krijgen tot spullen die ze maar af en toe nodig hebben. Door toegang te geven in plaats van bezit worden mensen in hun kracht gezet doordat ze nieuwe dingen kunnen leren, besparen mensen geld en ruimt én zorgen we voor een mindere belasting van het milieu.

Visie

Bij DeDeelkelder geloven we in een toekomst van toegang in plaats van bezit. Producenten blijven eigenaar van de producten en de grondstoffen die daar in zitten. Al deze producten zullen met het internet verbonden worden en met elkaar gaan communiceren waardoor het gebruik ervan wordt geoptimaliseerd. Op deze manier komen uiteindelijk terecht in een circulaire economie met gesloten afvalsystemen.
Daarnaast geloven we dat er steeds meer lokaal geproduceerd zal gaan worden, men is de eenheidsworst zat en zoekt uniek ervaringen en verbinding.

Waarden

Onze kernwaarden zijn om zo veel mogelijk buiten het monetaire circuit om, mensen in buurten te stimuleren om spullen, kennis en tijd met elkaar te delen met als eind resultaat dat de maatschappij evolueert tot een circulair ecosysteem.

 • Opgericht in

  2015

 • Sector

  Spullen

 • Aantal medewerkers

  2

 • Hoofdkantoor

  Europalaan 20
  3526 KS, Utrecht
  Nederland

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  Stichting

 • Businessmodel

  Abonnement
  Allianties met andere bedrijven
  Donaties

 • Funding

  Eigen geld
  Crowdfunding

 • Verzekering

  Niet van toepassing op onze activiteiten

Founders

Michiel van Wickeren

Voorzitter

Geboortedatum: 15-6-1989
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Ja

Geboren en getogen op Curaçao. Zoon van een ondernemer en fanatieke zeiler en watersporter met twee rechterhanden. Gedreven om de wereld beetje bij beetje duurzamer te maken.

Ruben van Camerijk

Penningmeester

Geboortedatum: 30-1-1991
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Ja

Gedreven werktuigbouwkundige die er in zijn eigen leven alles aan doet om zijn voetafdruk tot nul te reduceren.