Symbid

The Funding Network™ van Symbid is hét go-to platform voor ondernemers op zoek naar kapitaal en investeerders op zoek naar investeringsmogelijkheden. Ondernemers krijgen toegang tot verschillende vormen van financiering en tegelijkertijd krijgen investeerders transparantie over de risico’s en rendementen van hun portfolio.

Profiel status:

Invoer datum: 2 december 2015

100% compleet

2011

opgericht in

1

land actief

25

aantal medewerkers

35500

aantal gebruikers

Missie

Overal op de wereld raken mensen beter aangesloten, waardoor producten en diensten sneller, makkelijker en goedkoper worden, zodat markten verder kunnen groeien en ontwikkelen. Toch ondervinden ondernemers en investeerders in het -economisch zo belangrijke – MKB, nog steeds veel belemmeringen en obstakels wanneer ze naar elkaar zoeken. Er is sprake van een discrepantie tussen potentiële groei en de huidige wijze van investeringen verkrijgen in de wereld. Onze missie is om de meest toegankelijke kapitaalmarkt ter wereld te creëren. We noemen dit The Funding Network: een netwerk voor kapitaal.

Visie

We moeten de toegang tot kapitaal opnieuw inrichten voor iedereen, hoe groot of klein ook en streven naar een Financiële Democratie.

Waarden

Bereikbaarheid

Empathie

Openheid

Persoonlijk

Ondernemend

 • Opgericht in

  2011

 • Sector

  Geld

 • Aantal medewerkers

  25

 • Hoofdkantoor

  Marconistraat 16
  3029 AK Rotterdam
  Nederland

 • Groeipartners

  Niet van toepassing

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Abonnement
  Marge per transactie
  Inkomsten uit advies
  Allianties met andere bedrijven

 • Funding

  Angel Investors
  Crowdfunding
  Venture Capital

 • Verzekering

  Nee

Founders

Robin Slakhorst

CCO

Geboortedatum: 25-11-1983
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Robin Slakhorst, CCO van Symbid, heeft meerdere jaren ervaring op het gebied van ondernemerschap, sales en marketing binnen de crowdfunding industrie. Na een studie Entrepreneurship & New Business Venturing was Robin in 2011 mede verantwoordelijk voor de oprichting van Symbid, één van de eerste aandelen-crowdfundingplatformen ter wereld. Sindsdien heeft Robin het platform geleid in de richting van The Funding Network™, het go-to platform voor ondernemers op zoek naar financiering. Robin Slakhorst wordt wereldwijd gezien als een autoriteit op het gebied van crowdfunding door zijn vermogen om te anticiperen op trends binnen de industrie.

Korstiaan Zandvliet

CEO

Geboortedatum: 3-6-1984
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Ja

Korstiaan Zandvliet is CEO van Symbid. Na zijn studies sociologie en business & entrepreneurship raakte Korstiaan betrokken bij verschillende snel groeiende en internationaal georiënteerde start-ups. Nadat hij als Global Marketing Manager bij het Nederlandse softwarebedrijf Mendix had gewerkt werd hij in 2011 medeoprichter van Symbid. In december 2013 bracht Korstiaan zijn bedrijf succesvol op de Amerikaanse beurs via OTC Markets (SBID), waarmee Symbid het eerste beursgenoteerde crowdfundingplatform ter wereld werd. Korstiaan Zandvliet wordt internationaal gewaardeerd als een autoriteit op het gebied van online financing en crowdfunding.

Maarten van der Sanden

COO

Geboortedatum: 18-9-1985
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Maarten van der Sanden is COO van Symbid. Na zijn studies Business Administration en Entrepreneurship & New Venturing, richtte Maarten samen met twee partners RotaSocio Holding B.V. op. Dit bedrijf was verantwoordelijk voor het succesvolle project StudentCar, waarna het bedrijf in 2012 werd overgenomen door de op één-na-grootste car-sharing aanbieder van Nederland. In 2011 richtte Maarten samen met de andere founders Symbid op. Maarten is verantwoordelijk voor de operationele en financiële kant van het bedrijf. Door zijn ervaring wordt hij door velen gezien als een autoriteit op het gebied van entrepreneurship en crowdfunding.