GeenCent.com

GeenCent.com is gebaseerd op het feit dat jij iets kunt wat een ander niet kan. We hebben allemaal talenten en vaardigheden. Door elkaars talenten en vaardigheden te gebruiken kunnen we elkaar helpen en geld besparen, of voor andere doeleinden gebruiken. Mensen kunnen zich gratis registreren bij geencent.com met hun hulpvragen en vaardigheden en via de website wordt men in contact gebracht met mensen die hun hulpvraag kunnen invullen en waarvoor zij in ruil weer iets terug kunnen doen. Daarbij wordt niet alleen gezocht naar de 100% match maar worden ook alternatieve zoekscenario’s uitgevoerd die kunnen leiden tot het oplossen van je hulpvraag. Verder kun je je profiel zo instellen dat je ook meldingen kunt ontvangen als mensen op zoek zijn naar je vaardigheden zonder dat jezelf een vraag hebt, of dat je alleen Facebook vrienden wilt helpen en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Aan de diensten van GeenCent.com is geen commissie verbonden of een ander systeem wat lijkt op geld. Het idee van GeenCent.com is ontstaan in 2013 gedurende de crisis waarin de fragiele balans van de traditionele economie zichtbaar werd. Veel mensen hadden minder te besteden door de crisis als gevolg van ontslag, faillissement, loonmatiging etc. Maar als je wasmachine stuk is maar je hebt geen geld voor de reparatie, wat kun je dan doen? Als je auto kuren heeft maar je kunt reparatie niet betalen, hoe moet je dan naar je sollicitatiegesprek? We hebben toen nagedacht naar een manier om zonder geld toch de dingen gedaan te krijgen die moeten gebeuren en kwamen al vrij snel op het eeuwenoude systeem van ruilhandel. Maar dan in een geautomatiseerd en interactief jasje! Na een uitgebreid ontwikkel en testtraject is Geencent.com in juni 2014 gelanceerd en gratis te gebruiken voor iedereen.

Profiel status:

Invoer datum: 29 december 2015

33% compleet
2014

opgericht in

1

land actief

2

aantal medewerkers

100

aantal gebruikers

Missie

Wij geloven in een samenleving waarin we elkaar helpen met talenten die iedereen heeft. GeenCent.com is een bedrijf dat vaardigheden koppelt via vragen van mensen zonder dat een financiële vergoeding tegenover staat. Wij geloven niet in alleen maar vragen, maar juist ook in geven. Dat doen de mensen zelf met wederdiensten onder het aloude gezegde “de ene dienst is de andere waard”.

Visie

Het gebruik van elkaars talenten en vaardigheden is de normaalste zaak van de wereld en GeenCent.com is het meest gebruikte platform om dit te faciliteren.

Waarden

Functionaliteit gaat voor winst.
Verbetering van de website gaat voor winst.
De gebruiker staat centraal.
GeenCent.com is ontwikkeld om mensen te helpen.
Suggesties om de dienstverlening te verbeteren worden serieus genomen.
KIS is ons motto. “Keep It Simple” is ons motto bij alles wat we doen.
GeenCent.com streeft naar zo weinig mogelijk personeel en kosten.
Ontwikkeling van nieuwe functionaliteit wordt middels LEAN en SCRUM filosofie uitgevoerd.

 • Opgericht in

  2014

 • Sector

  Diensten

 • Aantal medewerkers

  2

 • Hoofdkantoor

  Berkenlaan 35
  6921 EH Duiven
  Nederland

 • Groeipartners

  Ja

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  VOF

 • Businessmodel

  Advertenties

 • Funding

  Eigen geld

 • Verzekering

  Niet van toepassing op onze activiteiten

Founders

Peter Hooijmans

Vennoot

Geboortedatum: 6-8-1972
Niveau hoogst genoten opleiding: HBO
Eerste onderneming: Ja

Peter Hooijmans is een ondernemer die de maatschappij wil veranderen en buiten de traditionele kaders kan denken en altijd bezig met wat er anders en beter kan. Geld verdienen is daarbij niet het enige wat telt, de maatschappelijke waarde van de oplossing is belangrijker. In het dagelijks leven is hij programmamanager bij een overheidsorganisatie en geeft hij leiding aan programma’s met een groot aandeel aan ICT. Het bedenken van nieuwe concepten en andere manieren van oplossen van problemen is een belangrijke drijfveer in zijn dagelijkse werk en bij het bedenken van de opzet van GeenCent.com

Marco den Boef

Vennoot

Geboortedatum: 21-8-1967
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste onderneming: Nee

Marco den Boef is de bedenker van de “engine” achter GeenCent.com. Marco vindt het belangrijk om iets te maken wat er toe doet, het geloof dat de maatschappelijke bijdrage belangrijker is dan de pure winst. Website design is zijn passie en hij is een ware PHP master. In het dagelijkse leven is hij leidinggevende bij een overheidsorganisatie en is hij vooral geïnteresseerd in wat mensen en teams beweegt tot samenwerken.