ParkU rolt uit in Nederland

De Zwitserse parkeerdienst ParkU gaat ook in Nederland uitrollen. In Amsterdam en Utrecht worden de eerste stappen gezet om vervolgens ook andere steden te bedienen. ParkU maakt het als eerste mogelijk voor automobilisten om via hun mobiel toegang te krijgen tot garages en particuliere parkeerplaatsen.

ParkU zorgt voor een hogere bezettingsgraad door vraag en aanbod samen te brengen in een digitale marktplaats. Hier bieden bedrijven, parkeergarages en particulieren hun ongebruikte parkeerplaatsen aan via het platform. Zo optimaliseren ze het gebruik van hun parkeercapaciteit en brengen zij hun vaste kosten naar beneden. Automobilisten boeken de parkeerplaats online of via de app real-time, of reserveren deze van te voren. In Amsterdam hebben automobilisten al keuze uit de parkeerplekken van het Amstelhotel, de Kentucky Fried Chicken en parkeergarage De Hoofdstad.

Adriaan Mensink, Country Manager bij ParkU: “Amsterdam staat er om bekend dat het een crime is om in de stad een parkeerplek te vinden en dat het duur is. Met ParkU wordt parkeren een stuk makkelijker en goedkoper. Dit scheelt de automobilist niet alleen tijd en geld, maar het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker omdat de app je direct naar de geboekte parkeerplaats leidt.”

BLUETOOTH
Geregistreerde gebruikers met een actieve boeking krijgen toegang door een QR-code te scannen bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. Mensink: “Hiermee is onze technologie geavanceerder dan die van reguliere parkeerapps en vergroten wij de veiligheid van het parkeren en het gebruiksgemak. Je kan zo immers eenvoudig het parkeerterrein op en af. Om hier nog een stap in te maken, zijn we nu bezig met de implementatie van Bluetooth technologie. We verwachten deze binnen twee maanden in Nederland uit te rollen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *