Peerby ontvangt tweede prijs voor circulaire business tijdens het World Economic Forum

Spullendeel-platform Peerby krijgt internationale erkenning met de tweede prijs voor circulaire business van het World Economic Forum.

Peerby is tijdens de openingsavond van het World Economic Forum in Davos verkozen tot runner-up voor The Ecolab Award for Circular Economy Digital Disruptor. Het platform dat gebruikers in staat stelt om spullen te delen met buren wordt geprezen om haar bijdrage in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, de vermindering van afvalstoffen en de besparing op grondstoffen. Daarnaast erkent de jury de sociale impact die Peerby teweegbrengt door de ontmoetingen die plaatsvinden rondom het delen van spullen. Peerby heeft wereldwijd meer dan 200.000 gebruikers.

Peerby oprichter Daan Weddepohl: “We zijn trots dat we door de juryleden van de Young Global Leaders van het World Economic Forum verkozen zijn tot runner-up. Deze internationale erkenning voor wat Peerby tot nu toe heeft bereikt motiveert ons in onze missie om wereldwijd mensen spullen te laten delen. Delen is een essentieel onderdeel van een circulaire economie.”

Nederland was ook goed vertegenwoordigd in andere categorieën van deze wereldwijde award. Frans Timmermans, ING en Blackbear werden runner-up in binnen hun eigen categorie. The Circular Awards worden sinds 2015 uitgereikt tijdens het World Economic Forum aan bedrijven en organisaties die op innovatieve wijze werken aan circulaire oplossingen.

Peerby: gefeliciteerd!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *