Tiende windmolen voor de Windcentrale

Amsterdam, 6 juni 2016 – Binnen een week verzamelden 830 mensen bijna 1 miljoen euro om samen eigenaar van windmolen De Boerenzwaluw te worden. De Boerenzwaluw is de tiende windmolen die door crowdfundinginitiatief De Windcentrale aan particulieren is verkocht.

830 huishoudens zijn per 1 augustus 2016 gezamenlijk eigenaar van windmolen De Boerenzwaluw in Friesland. Afgelopen week wisten deze kersverse eigenaren samen bijna 1 miljoen euro bij elkaar te brengen om de molen te kopen.

De Windcentrale heeft sinds haar start in totaal al 16,5 miljoen euro opgehaald met de crowdfunding van windmolens. Ruim 15.000 huishoudens voorzien daardoor in hun groene stroom met hun eigen stukje windmolen. Een stukje molen noemt De Windcentrale een Winddeel. De stroom die een Winddeel opwekt, wordt verrekend met de energierekening van de eigenaren.

Vliegende start
De crowdfunding van De Boerenzwaluw maakte een vliegende start. “Binnen 10 minuten nadat de de verkoop begon, was de eerste 10% van alle beschikbare Winddelen verkocht. Na een half uur stond de teller al op een kwart.” Aldus Harm Reitsma, oprichter van De Windcentrale. “Dat betekent dat er binnen een half uur ruim 230.000 euro was toegezegd. Dat is een ongekend hoog bedrag in zo’n korte tijd.”

In de rij voor een stukje windmolen
Dat er onverminderd veel animo bestaat voor het kopen van Winddelen bewijst de wachtlijst van de Windcentrale wel. Reitsma: “In totaal zijn er ruim 10.000 mensen die zich al hebben vooringeschreven voor een volgende molen. Dit is natuurlijk fantastisch, zeker als je weet dat verreweg het grootste deel enthousiast is geworden door verhalen van vrienden of familie met Winddelen.” De Windcentrale is hard op zoek naar nieuwe windmolens, zodat al deze geïnteresseerden ook snel hun eigen stroom kunnen opwekken.

De Missie van De Windcentrale
De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. De Windcentrale gelooft dat dat het beste werkt als mensen echt betrokken zijn bij de opwek van hun stroom. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie. Met de Windcentrale kan iedereen zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland zelf energie laten opwekken via Winddelen. Eenvoudig en ook nog eens voordelig.

Contact voor media: Harm Reitsma, 06-47508779

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *