Belgisch debuut autodeelformule Stapp.in

Autodeelformule Stapp.in, een initiatief van het Barneveldse Brandsen Auto’s heeft een franchisegever in België: Autobedrijf Houttequiet. Dit familiebedrijf zet vanaf 9 juni 2016 tien tot twaalf auto’s in de woonwijken van gemeente Beveren. Omwonenden kunnen via de mobiele app een auto reserveren en openen.

In hun zoektocht naar een geschikte autodeelmogelijkheid bekeken Geert en Dirk Houttequiet diverse formules. Dirk: “Tijdens het autodeelcongres in Utrecht twee jaar geleden kwamen we in contact met Reinald Bronkhorst van Stapp.in. Wij zijn vooral gecharmeerd van de helderheid van het concept. De tarieven en voorwaarden zijn duidelijk en de app is gebruiksvriendelijk. Dit is een heel belangrijk onderscheid met vergelijkbare formules.”

Volgens hem zijn Nederland en België de beste markten voor autodeelformules: “Gezien de bevolkingsdichtheid, gemiddeld autogebruik en de mentaliteit van inwoners heb ik positieve verwachtingen. We merkten al voordat we definitief voor Stapp.in hadden gekozen dat mensen autodelen zelf willen testen en ervaren. Ik verwacht dat jongere generaties Stapp.in als eerste gaan proberen. Oudere generaties zullen op den duur dit voorbeeld volgen.”

Na de proefperiode wil Houttequiet zo snel mogelijk uitbreiden naar meer franchisenemers in België.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *