Twee Kattencafés voor Groningen?

Wordt Groningen de Kattencaféhoofdstad van Nederland? In een kattencafé kun je genieten van een kopje koffie en een stukje taart in het gezelschap van spelende en spinnende katten. Het is zowel de droom van Karin Kwant (29) en Laura de Vries (30) die Kattencafé Poeslief willen openen als van Hielkje Wester (26) die de Groningse kattenliefhebbers wil verblijden met Kattencafé Op z’n Kop. Beiden voeren op dit moment een crowdfundingcampagne via Voor je Buurt om het benodigde startbedrag op te halen. Wie opent na Kopjes in Amsterdam het tweede kattencafé van Nederland? We stellen ze allebei aan je voor.

Kattencafé Poeslief
Toen Karin het Kattencafé in Berlijn bezocht dacht ze meteen “dit mist nog in Groningen!“ daarom besloot ze samen Laura het eerste Kattencafé van Groningen te beginnen: Kattencafé Poeslief. Poeslief is speciaal bedoeld voor kattenliefhebbers die thuis een kat missen: “Stel je voor, je wilt graag een kat als huisdier, maar je vriend/vriendin is allergisch. Of je woont op een kleine studentenkamer en je huisbaas staat het niet toe. Dan kun je bij Poeslief terecht voor wat kattenliefde en kopjes (koffie).”. Op vrijdag de 13e lanceerden zij hun crowdfundingcampagne via www.voorjebuurt.nl/poeslief om in totaal €10.000 op te halen.

Kattencafé Op z’n Kop
Hielkje is naast professioneel kattenknuffelaar ondernemer in hart en nieren doordat ze opgegroeide in het familiebedrijf. Haar droom om een eigen bedrijfje te starten hoopt ze nu waar te maken met Kattencafé Op z’n Kop. “Je kunt hier heerlijk in een knus hoekje chillen en genieten van een goed kopje koffie met een versgebakken taartje of broodje. En dan zijn daar natuurlijk de kitties! Ze lopen vrij rond en komen lekker naast je zitten knorren of knuffelen en krijgen alle aandacht die ze verdienen.”. De crowdfunding van Op z’n Kop om €20.000 op te halen loopt sinds maandag kreeg al support van 85 kattenliefhebbers via www.voorjebuurt.nl/kattencafeopznkop

Hét crowdfundingplatform voor Kattencafés
Voor je Buurt (www.voorjebuurt.nl) is hét crowdfundingplatform voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt, dorp of stad. In 2014 haalde Lenny Popelier via Voor je Buurt al €32.715 voor het eerste Kattencafé van Nederland. Met bijna 1000 supporters en aandacht van alle landelijke kranten was dat een groot succes. Zijn wij straks ook hét crowdfundingplatform voor Kattencafés?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *