Website voor kinderspullen blijft groeien als kool

Utrecht 27 januari 2016: Via de ruilsite KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders pakketten met kleertjes en speelgoed. Vandaag werd de 4000e ouder lid. De leden zijn mensen uit heel Nederland die hun kinderspullen een tweede leven geven. Inmiddels zijn 4000 pakketten geruild. Naast online ruilen kunnen ouders ook ‘live’ ruilen bij 15 lokale ruilpunten. Een enorm succes! Goed voor het klimaat en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht die zich vrijwillig inzetten.

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die kun je ruilen via KrijgdeKleertjes.nl. De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl draait nu drie jaar. Ouders kunnen via de site pakketten met kinderspullen aan elkaar doorgeven. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte. En het slaat aan. Vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt: 4000 leden. En er zijn 4000 pakketten met kleding en speelgoed van eigenaar gewisseld. Mensen brachten pakketten bij elkaar langs of verstuurden dozen met kinderspullen met de post naar hun nieuwe bestemming.

Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders kleding, speelgoed en andere kinderspullen als wipstoeltjes, flesjes en kinderboeken. Het is ook mogelijk om via de ruilsite grote-mensen-maten te ruilen. Wie toch voor de kinderen op de site rondsnuffelt kan dan meteen kijken of er ook iets voor de ouder bijzit.

Wie niet toe komt aan het online zetten van de spullen die over zijn kan terecht bij steeds meer plekken om ‘live’ te ruilen. Inmiddels zijn er 15 ‘ruilpunten’ in het hele land. Een ruilpunt is een plek om kinderkleertjes die over zijn in te leveren en in ruil weer wat nieuws uit te kiezen. Soms bij een vrijwilliger thuis, soms in een buurtcentrum.

De 4000 leden van KrijgdeKleertjes.nl komen uit heel Nederland. De redenen om mee te doen met het ruilen zijn divers. Ruilen is gezellig en voordelig. Maar ruilen is ook goed voor het klimaat: textiel – en dus kleding – kost heel veel energie, pesticiden en water om te maken.

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten zich vrijwillig in omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *