Deeleconomie startup AirDnD wordt ShareDnD

Het grootste Nederlandse platform voor huiskamerrestaurants heet vanaf vandaag ShareDnD.nl. De website, waarop online een diner in een huiskamerrestaurant van een hobbychef kan worden geboekt, wijzigt van naam na hierover benaderd te zijn door Airbnb. Eerder zag ook de Belgische oppas-app AirBsit zich genoodzaakt om haar naam aan te passen, werd het Deense deelfietsinitiatief AirDonkey omgedoopt tot Donkey Republic en werd AirPnP, een website om openbare toiletten te vinden, offline gehaald.

“Voor ons is de prefix ‘Air’ altijd synoniem geweest voor de deeleconomie, maar kennelijk houdt deelplatform Airbnb die drie letters liever voor zichzelf.”, aldus Max Barendregt, een van de oprichters. “Daarom hebben we besloten om onze naam te veranderen in ShareDnD.nl. Als startende onderneming beschikken wij namelijk niet over de financiële middelen om de dure juridische procedure te kunnen voeren die we anders riskeren. Bovendien besteden we onze tijd en energie liever aan het verbinden van mensen door middel van eten en drinken.”

ShareDnD.nl, wat staat voor ‘Share Drinks and Dinner’, beschrijft daarnaast beter wat het platform mogelijk maakt: dat hobbychefs hun culinaire creaties kunnen delen met gasten die zij ontvangen in hun eigen huiskamer. Sinds de oprichting in november 2015 hebben zich ruim 2.500 hobbychefs aangemeld bij het platform. De oprichters verwachten dat Nederland eind 2018 meer huiskamerrestaurant locaties dan restaurants zal tellen (~10.000).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *