ConnectingFriends

In 2014 nemen Marian Stoppelenburg en Jan van Bon uit Roden (Drenthe) het initiatief voor ConnectingFriends, platform voor gastvrije reizigers. Het idee is geboren na een fietstocht door Nederland, waarbij betaalde overnachtingsplekken nergens leidden tot échte, waardevolle ontmoetingen. Zodra de factor geld géén rol meer speelt, is het doel voor beide partijen (gast en gastheer) de ontmoeting. Dat is de kern van het concept van ConnectingFriends.

In 2015 draait een pilot. Op basis daarvan vinden belangrijke wijzigingen plaats in het concept. In november 2016 is de nieuwe, verbeterde website het startsein om hun droom tot leven te brengen. De droom van Marian en Jan is, dat het netwerk van gastvrije reizigers openheid en onderling vertrouwen in de samenleving stimuleert, eenzaamheid vermindert en de sociale cohesie versterkt. Dit ambitieuze doel streven ze na door de ontmoetingen tussen de leden te faciliteren én door via een gezamenlijke spaarpot projecten te ondersteunen met een maatschappelijk relevant doel. Zo biedt het netwerk sociale en financiële voordelen voor leden en kansen voor derden.

Leden besparen elkaar de kosten voor maaltijden en overnachtingen en vullen via een maandelijkse bijdrage van 5 euro een spaarpot om kansen voor anderen te creëren via de projecten die leden zelf aandragen, selecteren en rapporteren.

Iedereen, wereldwijd, die open staat voor ontmoetingen met onbekenden of zelf een project opzet of begeleidt, waar hij namens ConnectingFriends een bijdrage aan wil leveren, kan zich aanmelden als lid.

Profiel status:

Invoer datum: 19 januari 2017

99% compleet
2014

opgericht in

3

land actief

2

aantal medewerkers

30

aantal gebruikers

Missie

Een betere wereld creëren door individuele kleinschalige ontmoetingen en projecten.

Visie

Ontmoetingen tussen onbekenden, waarbij geen geld verdiend kan worden, leiden tot écht contact, tot het delen van dromen en tot gezamenlijke plannen voor verbeteringen in de eigen directe, bereikbare omgeving.

Waarden

Ontmoeten

Delen

Openheid

Vertrouwen

 • Opgericht in

  2014

 • Sector

  Diensten

 • Aantal medewerkers

  2

 • Hoofdkantoor

  Achterstekamp 31
  9301RB, Roden
  Nederland

 • Groeipartners

  Geen

 • Ambitie

  Internationaal

 • Rechtsvorm

  BV

 • Businessmodel

  Abonnement

 • Funding

  Eigen geld

 • Verzekering

  Nee

Founders

Marian Stoppelenburg

Eigenaar

Geboortedatum: 24-3-1960
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingNee

Ontwikkelde als ondernemer een methode voor tekststrategie, Drie Denkstappen naar Sterke Teksten. Zij was daarvoor 16 jaar docent het in HBO en WO. Sinds 2009 fulltime ondernemer. Als trainer verdient zij haar geld. ConnectingFriends is een 100%-niet commerciële activiteit. Alle inkomsten gaan naar de projecten.

Jan van Bon

Eigenaar

Geboortedatum: 17-7-1953
Niveau hoogst genoten opleiding: WO
Eerste ondernemingNee

Ondernemer sinds de jaren ’80. Afgestudeerd als bioloog/wiskundige, maar werkzaam op het gebied van service management. Hij ontwikkelde de USM Methode voor Universeel Service Management en richtte voor het beheer van de methode de Stichting SURVUZ op. Hij verdient zijn geld als trainer en adviseur. ConnectingFriends is een social enterprise waarbij alle winst besteed wordt aan de projecten.