Peerby lanceert ‘Peerby GO’; Huren van je buren inclusief bezorgdienst

Peerby lanceert Peerby GO; hiermee huur je spullen van je buren, die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Gemakkelijk voor de huurder en de verhuurder verdient zo bovendien een zakcentje bij. Met de lancering van deze huur- en bezorgdienst zet Peerby de volgende stap in het realiseren van haar missie; een breed publiek toegang bieden tot de overvloed aan spullen om ons heen. De dienst is al eerste beschikbaar in Amsterdam en is een toevoeging op de reeds bestaande (uit)leen-dienst. Met de huur- en bezorgdienst lanceert Peerby, naast de Peerby Garantie, een tweede verdienmodel.

Frequente gebruikers van Peerby vroegen er om, zo stelt Peerby; meer zekerheid, meer gemak en een heldere manier om de uitlener te vergoeden. Met Peerby GO lanceert het spullenleen-platform van consumenten voor consumenten een vorm van delen die geschikt is voor dagelijks gebruik. Daan Weddepohl, oprichter van Peerby: ‘Lenen is ontzettend leuk, maar het is niet de beste oplossing als je regelmatig iets nodig hebt. Gemak en wederkerigheid zijn bepalende factoren om dagelijks gebruik mogelijk te maken, blijkt uit gesprekken met onze leden. Spullen lenen voelt voor veel mensen als een bijzondere gunst, daar doe je af en toe een beroep op. Huren kan je elke dag doen, net als naar de bakker gaan. Wij willen met Peerby GO een serieus alternatief bieden voor kopen. Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste (web)winkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het jou uitkomt.’

Het werkt als volgt: als huurder geef je aan wat je nodig hebt. Peerby regelt de rest voor je. In tegenstelling tot lenen, kies je als huurder waar en wanneer je het product nodig hebt. Het voorwerp wordt op het door jou gekozen moment naar je toe gebracht. Na afloop haalt Peerby GO het ook op. Voor de verhuurder valt er op deze manier een extra zakcentje te verdienen. Wie zich aanmeldt als ‘superbuur’ en aangeeft wat hij te verhuren heeft, ontvangt per sms wanneer er vraag is naar zijn spullen. Superburen kunnen het voorwerp zelf bezorgen of het door Peerby laten bezorgen per fietskoerier. Als verhuurder krijg je gegarandeerd en op tijd je spullen terug in dezelfde staat als hoe je ze hebt verhuurd.