100.000e ontmoeting via Thuisafgehaald

Thuisafgehaald, het platform waar buren voor elkaar koken en eten delen, faciliteert vandaag haar 100.000e ontmoeting. Sinds maart 2012 is het via de website mogelijk bij mensen in je buurt eten af te halen. Elke avond staan zo honderden buurtgenoten bij elkaar in de keuken.

Oprichter Marieke Hart: “We zijn heel trots op deze 100.000 ontmoetingen. Het delen van eten is een leuke, verrassende en laagdrempelige manier om mensen in de buurt te leren kennen. Thuiskoks en afhalers voelen zich meer thuis in hun buurt sinds ze meedoen met Thuisafgehaald. Het is ook altijd een bijzonder moment als je met je bakje bij een buurman of -vrouw in de keuken staat om een maaltijd op te halen. Dan vinden leuke gesprekken plaats. We wachten nog op het eerste Thuisafgehaald huwelijk, maar vriendschappen zijn er zeker al ontstaan! Zo ontmoetten thuiskok Stefan en afhaler Elmer elkaar in de Utrechtse wijk Lombok. ”

In Nederland doen nu meer dan 65.000 mensen mee met het delen van eten in hun buurt. Het delen van maaltijden via Thuisafgehaald is voordelig, makkelijk en duurzaam. Maar bovenal sociaal, want het brengt mensen in contact die elkaar normaal niet snel zouden ontmoeten. Eten verbindt, is dan ook het motto van Thuisafgehaald.

Sinds kort is er ook Bijzonder Thuisafgehaald. Bijzonder Thuisafgehaald is gericht op mensen die in een bijzondere situatie zitten en behoefte hebben aan extra ondersteuning bij de avondmaaltijd. Naar oudere buurtbewoners worden bijvoorbeeld maaltijden gebracht, voor mensen met een verstandelijke beperking worden kookworkshops georganiseerd en sociale minima worden gestimuleerd om kokenderwijs hun positie te versterken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *