Grote vraag naar zelf stroom opwekken via eigen windmolen

Windcentrale doorbreekt grens van 15 miljoen euro bijeengebracht door 15.000 particulieren die daarmee zelf hun stroom opwekken

Amsterdam, woensdag 10 september 2014  – De vraag naar het zelf opwekken van duurzame stroom via een “stukje” windmolen, genaamd Winddelen, blijft explosief stijgen.

Vandaag bereikte aanbieder de Windcentrale wederom 2 nieuwe mijlpalen: de grens van 15 miljoen Euro aan geïnvesteerd geld via particulieren is overschreden en tegelijk die van 15.000 deelnemende huishoudens.

“Binnen 48 uur werd alweer de 9e windmolen verkocht. De 5.512 zogeheten Winddelen van molen ‘De Vier Winden’ waren in mum van tijd de deur uit.  Samen verzamelden de nieuwe Winddelers binnen twee dagen  €1,1 miljoen” aldus Johan Blom, mede-directeur van de Windcentrale. “Dit betekent dat inmiddels meer dan 15.000 huishoudens geheel zelfstandig voorzien in hun eigen groene stroom. Daarmee komt het bedrag dat opgehaald is op 15,6 miljoen Euro. En dat in nog geen 2 jaar tijd”.

Wachtlijsten voor windmolens
De interesse voor Winddelen blijft groot. Uit eigen onderzoek onder de deelnemers blijkt dat de combinatie van “goed voor het milieu en goed voor de portemonnee” Winddelen erg interessant maken. De betrokkenheid van de deelnemers is ook bijzonder hoog. Dagelijks bekijken duizenden mensen via de Windcentrale App op hun telefoon hoe hard hun eigen molen op dat moment draait.  Daar komt bij dat de Windcentrale het aanschaffen en verrekenen zo eenvoudig heeft gemaakt dat het in een handomdraai geregeld is.

Door de enorme interesse moet de Windcentrale met wachtlijsten werken. “We zijn nu continue op zoek naar nieuwe windmolens die we kunnen kopen zodat geïnteresseerden minder lang hoeven te wachten op hun Winddelen.

De Missie van De Windcentrale
De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie wat cruciaal is om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland van 16% duurzame opwek voor 2020 te bereiken. Met de Windcentrale kan iedereen nu zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland zelf energie laten opwekken via Winddelen. Wij geloven dat dat het beste werkt als mensen echt betrokken zijn door het mogelijk te maken op een leuke manier zelf te voorzien in hun eigen groene stroom. Eenvoudig en ook nog eens voordelig. Wie wil dat nou niet?

Zie ook www.windcentrale.nl
Kijk voor meer beeld, achtergrond en video op http://www.windcentrale.nl
Contact voor media: Johan Blom, 06-211 544 80

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *