Slimmer boeken delen met vrienden, dankzij nieuwe app

Slimmer boeken delen met vrienden, dankzij nieuwe app
‘Door onze boeken ‘slim’ te delen vormen we samen de grootste en leukste bibliotheek.’ Dat was de gedachte van Utrechtse ondernemers Robbin Reijnen (28) en Peter Knol (32) achter de mobiele app genaamd ‘Bksy’. De eerste versie van de applicatie is nu al beschikbaar voor Android gebruikers en zal nog in het eerste kwartaal van 2015 gelanceerd worden voor Iphone gebruikers.

De Bksy app
De ‘nieuwe bibliotheek’ is slim, sociaal en heeft ieder boek te leen. Met deze visie bouwden Robbin Reijnen en Peter Knol ‘Bksy’ (spreek uit: boeksie), een mobiele app waarmee we onze boeken kunnen delen met vrienden. ‘Samen hebben we enorm veel boeken, die we maar een enkele keer lezen. Door onze boekenplank met elkaar te delen via Bksy krijgen we toegang tot de boeken van onze vrienden, collega’s en buren.’ aldus Reijnen. Dit gaat vrij simpel. Door de ISBN-code van het boek te scannen belandt het boek direct in de persoonlijke boekenlijst. Nu kunnen vrienden een verzoek doen dit boek te lenen. Op www.getbksy.com is te zien hoe dit werkt.

Deeleconomie
Mensen delen tegenwoordig steeds meer spullen met vrienden, collega’s en buurtgenoten. De oprichters hebben met de nieuwe app zich volledig gericht op het delen van boeken. Een boek is volgens hen perfect om te delen. ‘Enerzijds heeft een boek een hoge waarde doordat het veel zegt over de eigenaar van het boek. De goed gevulde boekenkast is noch steeds een statussymbool’, legt Reijnen uit. ‘Anderzijds is het een product dat we vaak uitlenen, nadat we het zelf uitgelezen hebben. Helaas vergeten we vaak aan wie, waardoor er ook boeken uit onze kast verdwijnen. Wie Bksy gebruikt zal dat niet meer overkomen. Boeken delen moet met de nieuwe app een stuk makkelijker, socialer en ook leuker worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *